Recenzia: Smart Aróma difuzér VOCOlinc RIPPLE

Aromatické difuzéry sa v poslednej dobe stali obľúbenou súčasťou mnohých domácností. Nejde len o ich pozitívne účinky na organizmus, či o príjemnú arómu, ktorú v miestnosti zanechajú ale aj o dizajnový element, ktoré tieto zariadenia do domácnosti vnášajú.

Medzi týchto skvelých pomocníkov sa radí aj inteligentný, VOCOlinc Ripple aromatický difuzér, ktorý poteší nie len svojim vzhľadom a rozmermi, ale aj možnosťou ovládať zariadenie cez apku od VOCOlinc alebo priamo apkou Domácnosť. Veď komu nie je príjemné, keď príde domov a automaticky sa mu naplní miestnosť príjemnou vôňou. Prípadne pri odchode nemusí myslieť na to, že má vypnúť difuzér. Ale aj keď zabudne, ani to nie je problém pre VOCOlinc Ripple.

Aromatické difuzéry sa v poslednej dobe stali obľúbenou súčasťou mnohých domácností. Nejde len o ich pozitívne účinky na organizmus, či o príjemnú arómu, ktorú v miestnosti zanechajú ale aj o dizajnový element, ktoré tieto zariadenia do interiéru vnášajú.

Smart Aróma difuzér VOCOlinc RIPPLE

Jedným z týchto skvelých, no musíme poznamenať aj technicky pokročilých domácich pomocníkov je aj Smart Aróma difuzér VOCOlinc RIPPLE.

V oblasti dizajnu zaujme tento difuzér svojím minimalistickým prevedením. Prívetivý valcovitý tvar s výstupným otvorom v hornej časti zariadenia pripomína vlnenie mora. Podsvietenie zariadenia je na výbere resp. nálade užívateľa. Ripple má v ponuke množstvo farieb z dúhového spektra. Preto sa z tohto difuzéra nestane len nejaká fádna súčasť nábytku. Oproti svojmu väčšiemu bratovi FlowerBud je Ripple omnoho menší ako na šírku tak aj na výšku a objem nádržky je 220 ml. Po naplnení nádržky stačí už iba hlasový pokyn alebo jednou ťuknutie v aplikácií a difuzér prevonia celú izbu. Okrem hlasového pokynu na zapnutie alebo vypnutie zariadenia je možné požiadať hlasového asistenta Siri o zmenu farby podsvietenia. Čiže žiadne klikanie. Zariadenie sa dá ovládať aj základnými prepínačmi priamo na zariadení: Zapnúť/Vypnúť, časovač a podsvietenie. Difuzér využíva tak ako ostatné podobné produkty rozpustné aroma oleje.

Difuzéry a zvlhčovače VOCOlinc ponúkajú kompatibilitu so všetkými hlasovými asistentmi pre inteligentnú domácnosť. Samozrejmosťou teda je Apple HomeKit, Amazon Alexa a Google Assistant. Vyššie uvedené spolu s aplikáciou VOCOlinc pre smartfóny ponúkne užívateľský zážitok zajtrajška a posunie inteligentnú domácnosť o krok do budúcnosti. Skvelou vlastnosťou je, že zmena podsvietenia, hustota hmly alebo zapnutie/vypnutie už nebude jednoduchšie.

Prvý dojem

Zariadenie sme dostali v oficiálnom obale od dodávateľa. Musíme podotknúť, že veľmi minimalistickom, čo pôsobilo príjemne. V balení sa nachádzal samotný difuzér, ktorého všetky časti disponovali obalom, resp. krytím dielu. Adaptér, ktorý bol samostatne balený, sme našli vnútri zariadenia. Na spodku krabice sa nachádzal manuál. Zariadenie sme následne po vybalení skompletizovali (zapojili časti a zapojili do elektrickej siete). Naplnili sme nádržku arómou a vodou a zariadenie pripravili na použitie. Skúsili sme spustiť difuzér naprázdno. Neoklamali sme ho, detekoval, že nemá žiadnu vodu, čo nám dal aj patrične na známosť zvukovým efektom. Stroj sme naplnili. Po zapnutí manuálnymi tlačidlami sa zariadenie “rozbehlo” a zariadenie začalo vytvárať hmlu. Behom chvíle sa menšia izba (28 m2) zaplnila príjemnou arómou. Zariadenie sme vyskúšali aj vo väčšej izbe (50 m2) a použili hustejšiu hmlu. Difúzeru to trvalo o niečo dlhšie ako konkurenčným zariadeniami, no vzhľadom na jeho veľkosť sme boli milo prekvapený, ako dokázal miestnosť zaplniť arómou vonného oleja aj navzdory jeho kompaktným rozmerom.

Otestovali sme aj RGB podsvietenie (hlasovým príkazom) a s menšou odozvou sa farba zmenila na nami požadovanú. RGB svetlá na zariadení síce neožiaria celú miestnosť požadovanou farbou, no myslíme si, že intenzita svetla je dostatočná a príjemne pôsobí spolu s vytváraním hmly. Svetelná intenzita je dostatočná a v prípadne nočnej prevádzky zariadenia nebude “ťahať oči”.  K časovaču nie je čo dodať, funguje tak ako má. Skúšali sme aj funkciu vypnutia po vyčerpaní vody v nádržke. Zariadenie sa okamžite ako došla voda vyplo a aplikácia nám odoslala upozornenie. Veľmi sa nám páčlilo nastavenie scén. Teda keď sme prišli doov a pripojili sa na domácu Wi-Fi, HomeKit automaticky odoslal požiadavku do Ripple a ten začal vytvárať hmlu. Naopak pri odchode sa zariadenie samo vyplo a my sme nemuseli myslieť na jeho fyzické vypnutie. Aj keď ani to by nevadilo, nakoľko sa dá ovládať aj vzdialene a prinajhoršom by sa zariadenie samo vyplo, akonáhle by mu došla voda v nádržke.

Aplikácia VOCOlinc

Aplikácia je bezplatne dostupná ako v App Store tak aj v Google Play Store. Vďaka tejto aplikácií si užívateľ presne nastaví zariadenie podľa svojich požiadaviek, ako je napríklad hustota hmly, farbu z dúhového spektra alebo časovač. Samozrejmosťou je vypnutie a zapnutie zariadenia pomocou aplikácie. LED podsvietenie je možné, ako sme vyššie spomenuli zapnúť alebo vypnúť priamo na zariadení fyzickým tlačidlom.

Aplikácia nám po inštalácií ponúkla pridanie najnovšieho príslušenstva od VOCOlinc. Avšak Ripple medzi nimi nebol, čo nás mierne zmiatlo. Stlačili sme tlačidlo SKIP, nastavili domácnosť a klikli na tlačidlo +, kde už sa zobrazili všetky produkty od VOCOlinc, medzi ktorými bol aj náš Ripple. Aplikácia to má v tejto časti veľmi prehľadne rozlíšené. Každé zariadenie je uložené v kategórií, do ktorej zapadá. Aplikácia nás navigovala počas pridania zariadenia. Vyžiadala si reset difuzéru, pripojenie k Wi-Fi (2,4 GHz!) a pripravený QR kód z manuálu. Apka automaticky pridala zariadenie aj do apky Domácnosť a navrhla aj rôzne scény. Po pridaní sme sa dostali na domovskú obrazovku podobnú tej v apke Domácnosť, kde už sme so zariadením mohli naplno pracovať. Jediné mínus apky, ktoré môže odradiť niektorých užívateľov, je anglický jazyk rozhrania. Veríme, že sa jedná iba o dočasné mínus a vývojári z VOCOlinc apku preložia do rôznych jazykov. Veľké plus dávame za inteligentné ovládanie pomocou smartfónu ako aj nastavenie scén.

RIPPLE vydrží fungovať až 8 hodín v kuse a sám sa vypne akonáhle spotrebuje vodu v nádržke. Okrem toho vám aplikácia VOCOlinc zobrazí upozornenie o nízkej hladine vody v zariadení. Ako to poznáme z HomeKitu, VOCOlinc umožňuje organizáciu zariadení do skupín a priradenie k jednotlivým miestnostiam pre prehľadnejšie ovládanie. VOCOlinc nepotrebuje žiadnu ďalšiu riadiacu jednotku (Bridge, Hub). Stačí iba Wi-Fi pripojenie a smartfón.

Vlastnosti difuzéra Ripple

  • Ultrazvukom vytváraná hmla
  • LED Podsvietenie (EGB dúhové spektrum farieb)
  • Ovládanie pomocou hlasu (Siri, Google, Alexa) alebo aplikácie VOCOlinc
  • Automaticky sa vypne po vyprázdnení nádržky s vodou (zvukový signál) + nezapne sa, ak nie je v nádržke voda
  • Objem nádržky je 220 ml
  • Až 8 hodín nepretržitej prevádzky
  • Časovač na spúšťanie a vypnutie
  • Funguje na Wi-Fi 2,4 GHz
  • Určený pre menšie miestnosti (do 30 m2)
  • 3 fyzické/manuálne tlačidlá (časovač, podsvietenie, hmla)
  • Rozmery zariadenia: 16 cm (výška) x 11,2 cm (priemer)
  • Bez obsahu BPA

Pre užívateľov Apple HomeKit sa odporúča pre správne fungovanie nainštalovaný najnovší iOS alebo iPadOS. Pre ovládanie zariadenia mimo domácu sieť, je potrebné mať ovládacie centrum (HomePod, Apple TV alebo iPad)

Záver

Difúzer RIPPLE od VOCOlinc poteší veľmi minimalistickým dizajnom, tvarom a hlavne aj rozmermi, ktoré perfektne pasujú do akejkoľvek miestnosti. To čo prezentuje výrobca na svojich stránkach aj dodržal. Ovládanie pomocou hlasu, RGB podsvietenie, automatický vypnutie podmienené prázdnou nádržkou a podobne. Aplikácia je na ovládanie veľmi intuitívna a zariadenie takmer okamžite reaguje na pokyny. Nastavenie nám tiež nerobilo akékoľvek problémy. Zariadenie sa pripojilo bez problémov a fungovalo podľa očakávaní. Nakoniec môžeme povedať, že difuzér RIPPLE posúva inteligentnú domácnosť opäť o krok ďalej. So zariadením sme nemali žiadne problémy a veľmi nás oslovilo ovládanie pomocou hlasu. RGB osvietenie bolo tiež príjemné, veľké plus má u nás aj zmena farby podľa potreby, či už cez aplikáciu alebo hlasovo. V závere hodnotíme tento produkt ako veľmi dobrý doplnok nielen pre zdravie ale aj pre domácnosť. Difúzer RIPPLE si môžete kúpiť napríklad na www.vocolinc.sk/eshop.

Aktuálne môžete využiť promo kód VOCOLINC15 a získať tak zľavu 15 % na celú objednávku na www.vocolinc.sk/eshop. Promo kód platí do 2.1.2022.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *