Predaje iPhonu 12 v Číne prekonali očakávania

Podľa miestnych sociálnych médií prekonali predaje iPhonu 12 v Číne v štvrtom kvartáli 2020 všetky očakávania.

Podľa miestnych sociálnych médií prekonali predaje iPhonu 12 v Číne v štvrtom kvartáli 2020 všetky očakávania.

Predaných bolo 18 miliónov kusov, čo prinieslo spoločnosti Apple až 20% podiel na trhu. Očakáva sa, že táto dynamika bude pokračovať aj počas sviatku lunárneho Nového roka, čím sa objemy zásielok za 1. štvrťrok 2021 dostanú na rovnakú úroveň ako počet kusov dodaných v predchádzajúcom štvrťroku.
Čísla sú o to pôsobivejšie, že ešte pred uvedením ‌iPhonu 12‌ v októbri 2020 dominovali trhu so smartfónmi v Číne spoločnosti ako Huawei, Xiaomi, Oppo a Vivo s viac ako 90%.

“Neočakávane vysoké dodávky iPhonu 12‌ vo štvrtom štvrťroku 2020 pomohli zvýšiť podiel spoločnosti Apple v čínskom segmente smartfónov na viac ako 20% a znížili tak kombinovaný podiel čínskych značiek (Huawei, Xiaomi a pod.) na približne 78%.” Uviedli miestne zdroje s odvolaním sa na údaje z čínskeho trhu.

Podľa DigiTimes je ale otázne, či dokáže ponuka naďalej držať krok s dopytom v súvislosti s rastúcim nedostatkom polovodičov pre súčasti slúchadiel.

Celoplošné prijatie 5G technológie spoločnosťou Apple by malo, na druhej strane byť dobrým znamením pre čínsky hlavný trhu, kde smartfóny s podporou 5G siete nahrádzajú tie, so 4G technológiou. Dodávky (spolu) dosiahli 160 miliónov kusov z celkových 300 miliónov smartfónov.

zdroj: MacRumors, DigiTimes

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.