Očakávaný 14 a 16-palcový MacBook Pro má posilniť pozíciu Apple Silicon v druhom polroku 2021

V tomto období sa očakáva predstavenie dvoch nových modelov Apple laptopu s novým Apple Silicon čipom.

Analytici z TrendForce z tohto dôvodu odhadujú približne 7% rast trhového podielu Apple v segmente CPU pre notebooky. Ešte v lete minulého roku informoval renomovaný analytik Ming-Chi Kuo o tom, že Apple pripravuje 14 a 16-palcový model MacBooku Pro s Apple Silicon. Tie podľa neho dorazia na konci druhého alebo v treťom kvartáli 2021. Kuo predpokladá, že zariadenia ponúknu mini-LED displej pre vyšší jas, lepší kontrast a bohatšie farby.

Apple takisto v lete, v rámci júnovej WWDC konferencie načrtol svoje plány ohľadom prechodu od Intel procesorov na vlastné riešenie. Celý proces odhaduje na dva roky. Okrem dvoch MacBookov sa skloňuje aj 24-palcový iMac a menšia verzia Mac Pro. Minulý mesiac informoval portál Nikkei Asia o vývoji novej verzie iMac Pro pre aktuálny rok.

Podľa TrendForce čelí Intel čoraz väčšiemu tlaku od svojej konkurencie, ku ktorej patrí okrem Apple aj AMD. Výrobca bude preto musieť prísť s presvedčivou stratégiou. M1, ktorý je prvým z rodiny Apple Silicon čipov, sa už stihol zapísať ako neuveriteľne výkonný a úsporný. Dôkazom môže byť aj fakt, že základný model MacBooku Air, predstavený v závere roka v rámci Apple Silicon, vďaka tomuto čipu dokázal v benchmarkoch prekonať aj 16-palcový MacBook Pro s Intelom.

zdroj: TrendForce

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.