MacBook Pro M1 v teste s úpravou fotiek porazil výkonný desktop

Test prebehol na 13-palcovom modeli a stolnom počítači s Windows, ktorý bol vyskladaný na editovanie fotografií a disponoval 128GB RAM.

Porovnania oboch zariadení sa ujal profesionál Andrew Hoyle, ktorý pôsobí v európskej pobočky CNET ako hlavný fotograf. Do testu oproti Windows desktopu postavil 13-palcový model MacBook Pro s 16GB RAM.

Pri Intel verzii Photoshopu sa síce MacBook nemohol rovnať s desktopom, po spustení natívnej M1 verzie, ktorá je aktuálne dostupná ako beta, to však bolo už o inom.

Hoyle vyskúšal ako dlho bude aplikácii trvať spracovanie 19 raw záberov v plnom rozlíšení a ich následné zlúčenie so zaostrením na celok. Intel verzii Photoshopu to cez Rosettu 2 trvalo približne 2,5 minúty.

Windows desktop disponoval AMD Ryzen 9 3950 X CPU, Nvidiou RTX Titan a už spomínanými 128GB RAM. Rovnaká úloha mu trvala 73 sekúnd, čo jasne hovorí v prospech desktopu.

Pri teste v M1 verzii Photoshopu však dosiahol MacBook výsledok 69 sekúnd a bol teda dokonca rýchlejší ako špecializovaný PC zameraný na úpravy foto a prácu s 8K videom.

Podobne porazil MacBook Pro v teste s Lightroomom, v ktorom bolo úlohou importovanie 100 raw záberov.

Hoyle uviedol, že výsledky ho príjemne prekvapili a upgrade na M1 Mac odporúča aj ostatným fotografom, najmä pri perspektíve neskoršej dostupnosti oficiálnych M1 verzií softvéru, ktoré sú aktuálne vo fáze bety. Ešte zaujímavejší by však mohol byť väčší z MacBook Pro modelov, ktorý tento rok pravdepodobne dostane takisto čip z rodiny Apple Silicon a ponúkne aj väčší displej, ktorý pri úprave fotografií nie je na škodu.

zdroj: CNET

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.