iOS 14.5 prinesie opravu pre problém s batériou na iPhonoch 11

Očakávaný update operačného systému má okrem iného priniesť aj opravu chyby, ktorá sa prejavovala chybným monitorovaním baterky.

Problém sa týkal jedenástej generácie smartfónov ako takej – sťažovali sa naň majitelia iPhonov 11, 1 Pro aj 11 Pro Max. V dokumente, ktorý k tomu Apple vydal, sa spomína rekalibrácia pomocou nového updatu pre iOS. Ten má opäť nastaviť maximálnu kapacitu batérie a takisto vrcholovú hodnotu výkonu pre modely iPhone 11, čím sa má vyriešiť problém s nepresnými odhadmi zdravia baterky, s ktorým sa stretli viacerí používatlia. V praxi sa situácia prejavovala nečakaným poklesom kapacity batérie, či znížením výkonu.

Po iinštalácii aktualizácie sa používateľom na iPhone 11 zobrazí informácia o rekalibračnom procese. Ten môže podľa Apple zabrať niekoľko týždňov. Po jeho úspešnom dokončení sa aktualizujú informácie o maximálnej kapacity baterky aj výkonnových limitoch. Ak sa zároveň zistí reálne zníženie zdravia batérie, zobrazí sa o informácia o potrebnom servise.

V niektorých prípadoch nemusí byť proces úspešný a následne sa zobrazí správa o servisovaní. Apple v takom prípade bezplatne vymení postihnuté batérie, aby zariadenia dosahovalo plný výkon aj kapacitu nabitia.

Máte niektorý z modelov iPhone 11 a stretli ste sa s týmto problémom?

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.