Do dražby sa dostal zaujímavý kúsok technologickej histórie: WristMac

Na internete sa v aukcii objaví ozaj všeličo. Z času na čas sa ale stane, že sa bude dražiť skutočná rarita. Pravým príkladom je aj aukcia WristMac. Veľmi zaujímavého kúsku z čias začiatkov Macintoshu, ktorý sa objavil aj pri misii vo vesmírnej lodi “Atlantis”. Aukcia tejto historickej technológie sa skončí 18. decembra.

Na internetovej aukcii sa objavilo veľmi vzácne príslušenstvo pre vtedajší Macintosh. Jeho názov je “WristMac” a onedlho sa začne jeho aukcia na ComicConnect.

WristMac je jeden z prvých príkladov technológií, ktoré sa dajú dať na telo. Za touto “nadčasovou” technológiou nestojí ani Apple ani Steve Wozniak, ale spoločnosť Ex Machina, Inc. a Seiko. Toto zariadenie fungovalo ako programovateľné náramkové hodiny, ktoré sa dali pripojiť k vtedajšiemu Macintoshu a ukladať dáta ako sú napríklad telefónne kontakty, zapínať jednorazové a opakujúce budíky a vytvárať poznámky, ktoré sa dali neskôr exportovať na disketu ako textový súbor.

Z histórie tohto technologického unikátu by sme mohli spomenúť napríklad rok 1991, kedy dostali astronauti z NASA na ruky WristMac aby mohli komunikovať s Macintosh Portable a Apple Link softvérom, ktorý bol na palube vesmírnej lode “Atlantis”.

Z pohľadu odborníkov je WristMac veľmi vzácnym kúskom technologickej histórie, ktorého skutočná hodnota sa dá len veľmi ťažko odhadnúť. Generálny riaditeľ ComicConnect, Stephen Fishler predpovedal, že sa aukcia týchto náramkových hodiniek bude pohybovať niekde medzi 1 000 až 100 000 americkými dolármi.

Kúsok, ktorý bude v dražbe, nebol nikdy nosený, má k dispozícií originálne balenie, ktoré obsahuje dock, registračnú kartu, manuál a WristMac 1.2 softvérovú disketu. Aukcia tohto raritného kúsku technológie sa skončí 18. decembra.

zdroj: MacRumors

komentár
  1. :D
    Aukčná cena medzi 1000 a 100 000 dolármi. To ako keby bola predpoveď počasia: Bude od -5 do 35°C slnečko až búrky s krúpami, miestami sneženie
    :D

    1
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.