Apple Watch Series 3 a watchOS 7.5 sprevádza prvý problém

Nie je všetko dokonalé. O tom svedčí aj problém pri snahe aktualizovať Apple Watch Series 3 na najnovší watchOS 7.5.

Po aktualizácií iOS 14.6 a watchOS 7.5 prichádza na scénu jeden z prvých problémov. Konkrétne sa týka majiteľov Apple Watch Series 3. Tí, ktorí aktualizovali na najnovšiu verziu watchOS sú vyzvaní, aby svoje Apple Watch odpárovali a znova pripárovali k iPhone, pretože počas procesu aktualizácie sa vyskytli problémy s úložiskom.

GPS verzia Apple Watch Series 3 disponuje iba 8GB interného úložiska, čo obmedzuje voľný priestor pre softvérové aktualizácie. Riešenie od Apple nie je ale zrovna najlepšie. Apple na odstránenie tohto problému odporúča, aby si majitelia AW Series 3 hodinky “vymazali”, resp. obnovili do továrenských nastavení a hodinky následne obnovili z najnovšej zálohy, vždy keď bude vyžadovaná aktualizácia.

Server 9to5Mac poukázal, že pred aktualizáciou iOS 14.6, prichádzali majitelia AW Series 3, ktorí sa snažili nainštalovať novú verziu watchOS neustále do kontaktu s chybou, ktorá ich upozorňovala na nedostatočnú kapacitu úložného priestoru zariadenia na inštaláciu nového softvéru.

 

Namiesto toho, aby užívatelia vymazali nepoužívané apky a médiá zo zariadenia ich iOS 14.6 vyzýva, aby podstúpili špeciálne kroky odpárovania a opätovného párovania zariadenia. Na iPhone sa v tomto prípade zobrazí správa, ktorá informuje užívateľov AW Series 3 na kroky, ktoré musia podstúpiť, aby si nainštalovali novú verziu watchOS.

“Aby ste nainštalovali novú verziu watchOS, odpárujte vaše Apple Watch a znova ich spárujte v apke Apple Watch na vašom iPhone.

 

Tento obrázok zobrazuje vyššie uvedenú správu, avšak v portugalčine.

Portál MacRumors podotýka, že pred touto aktualizáciou Apple odporúčal odpárovanie a opätovné párovanie AW Series 3, ktorý sa stretli s vyššie uvedeným problémom. Rozdiel je teraz v tom, že sa toto “riešenie” stalo súčasťou inštalačného, resp. aktualizačného procesu AW Series 3.

Pri prihliadnutí na vek AW Series 3, obmedzeného úložného priestoru, potrebných krokoch navyše na inštaláciu nového softvéru vzniká predpoklad, že Apple bude mať v pláne ukončiť predaj AW Series 3 a to pravdepodobne v čase,  kedy tento rok predstaví nové modely. Apple túto verziu AW stále ponúka ako “low-cost” možnosť. Server MacRumors správne odporúča, nekupovať túto verziu AW, ale radšej premýšľať nad AW Series 6, prípade SE, kde obidve verzie ponúkajú omnoho novšiu a vyspelejšiu technológiu.

 

Zdroj: MacRumors

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.