Apple využíva Google servery pre zálohu 8 miliónov terabytov dát z iCloudu

Spoločnosť údajne výrazne navýšila objem používateľských dát, ktoré sa nachádzajú na Google Cloude.

V reporte od The Information sa spomína vyše 8 miliónov terabytov. Oproti minulému roku mal Apple teraz investovať na úložisko od Google o polovicu viac, čo predstavuje približne 300 miliónov dolárov. Pre službu Google Cloud je kalifornské jablko najväčším odberateľom.

Apple pri skladovaní používateľských dát využíva kombináciu vlastných dátových centier, ku ktorým pridáva balíky cloudu od tretích strán ako Google ale aj Amazon. Externým dodávateľom priestoru neposkytuje kľúče pre dešifrovanie obsahu, ktorý sa nachádza na serveroch, čím zabezpečuje vysokú úroveň zabezpečenia.

Podľa The Information je za navýšením cloudu od Google narastajúci objem dát, ktorý aktuálne už presahuje kapacity Apple a jeho dátových centier.

zdroj: The Information

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.