Je tu nový Pixelmator Pro s pokročilým orezom a ďašími vylepšeniami

Grafický editor pre Mac prichádza vo verzii 2.1 Coral. Čo ponúka?

Orezávanie pomocou strojového učenia

Funkcia ML Crop využíva engine Core ML a pri práci s programom umožňuje inteligentné orezy fotiek prakticky jedným kliknutím. Výsledkom je podľa vývojárov Pixelmatoru nástroj, ktorý upravuje fotky s pôsobivými výsledkami a zároveň ponúka novú perspektívu pri pozeraní sa na záber a možnosti jeho úpravy.

Rýchle vyfarbovanie 

Quick Fill je funkcia s výstižným názvom. Novinka umožňuje aplikovať farebnú výplň jednoduchým drag & drop spôsobom. Stačí potiahnuť farbu z panela v Pixelmator Pro a pustiť nad oblasťou, ktorú chcete upraviť. Nástroj funguje s každým typom vrstvy v programe (obrázky, tvary aj texty).

Nové ťahy štetcom

Novinka Stroke with Brush slúži na tvorbu liniek po obvode objektov a vrstiev. Proces tvorby zjednoduší náhľad v reálnom čase a možnosť prispôsobiť vzhľad štetca.

Úprava textov

Zmena veľkosti písma je v novej verzii možná už piatimi rôznymi spôsobmi vďaka novému slideru a update prináša aj pokročilé možnosti pre medzery odseku.

Nový Pixelmator Pro vychádza v čase, keď je aplikácia stále v akciovej cene 21,99 €. Ponuka 50% zľavy končí 6. júla. Pixelmator Pro 2.1 Coral je tzv. univerzálnou apkou, čo znamená, že funguje natívne na Macoch s M1 aj Intelom. Pre používateľov, ktorí už program vlastnia, je update bezplatný.

Pixelmator Pro nájdete v App Store

 

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.