Apple už posiela do výroby nástupcu M1

Nová generácia Apple Silicon procesoru vstupuje podľa nového reportu do masovej výroby. Objaviť by sa mala ešte tento rok – prinášame detaily.

Z nových informácií, ktoré zverejnil portál Nikkei Asia, vyplýva, že čip pracovne nazvaný M2 ako pokračovateľ línie začatej “emjednotkou” koncom roku 2020, by mohol po zhruba trojmesačnej produkčnej fáze doraziť už v júli. To by celkom sedelo s odhadovaným termínom na predstavenie novej generácie laptopov s logom Apple. Doterajšie prognózy hovoria o 14 a 16-palcových variantoch s možnou zmenou vonkajšieho dizajnu.

Práve tieto nové MacBooky by mali byť zariadeniami, v ktorých bude M2 debutovať. Výrobcom bude už tradične TSMC, ktorý pre značku pracoval aj na procesore M1. Ten je v súčasnosti montovaný do modelov Mac mini či MacBook Air a MacBook Pro s 13-palcovým displejom. Iba pred týždňom sme mali možnosť vidieť odhalenie nového iMacu či iPadu Pro, ktoré takisto poháňa spomínaný M1.

Nový 24-palcový iMac predstavený na aprílovom evente Spring Loaded

Apple minulý rok odhadol prechod od Intel procesorov na vlastné riešenia na dvojročný proces. Po očakávaných MacBookoch mal stihnúť aj väčší model iMacu s 27-palcovou uhlopriečkou. Naopak pri avizovanom kompaktnejšom variante Mac Pro je zatiaľ odhadovaný termín 2022.

Nový model Mac Pro by mal byť o polovicu menší ako pôvodná verzia

zdroj: Nikkei Asia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.