Apple spustil prvú beta verziu iOS a iPadOS 14.6

Apple pred pár dňami vypustil iOS a iPadOS 14.6 beta verziu pre verejných beta testerov.

Apple pred pár dňami vypustil prvé beta verzie iOS a iPadOS 14.6 pre beta testerov z radov verejnosti. O deň skôr sa tejto bety dočkali developeri. Musíme podotknúť, že beta iOS a iPadOS 14.6 sa na scéne objavili iba chvíľu pred oficiálnym vydaním iOS a iPadOS 14.5 pre verejnosť.

Public beta testeri, ktorí sa prihlásili do verejného beta testovania Apple si môžu novú verziu iOS a iPadOS stiahnuť pomocou “over-the-air” technológie na svoje zariadenia. Stále platí, že pre zobrazenie a stiahnutie aktualizácie musí zariadenie disponovať platným certifikátom (v sekcii Profily v Nastaveniach). Pokiaľ sa chce niekto stať verejným beta testerom, stačí prejsť na stránky beta testovania Apple a registrovať sa.

Stále ale upozorňujeme, že beta verzie operačných systémov sú okrem iného nestabilné a obsahujú chyby (bugy), ktoré môžu viesť k poškodeniu resp. znehodnoteniu zariadenia. Inštalácia takéhoto softvéru je na vlastné riziko a neodporúča sa inštalovať beta verzie na primárne zariadenia.

Pokiaľ už niekto disponuje beta verziou iOS 14.5, nová 14.6 sa nezobrazí v primárnych aktualizáciách softvéru. Po novom Apple pozmenil tento systém a to tak, že používateľ si bude môcť zvoliť, či chce ostať na aktuálnej beta verzii, alebo prejsť na novšiu. Aktualizácia iOS a iPadOS 14.6 sa teda po novom zobrazí nie v primárnych aktualizáciách, ale v sekcii “Taktiež dostupné”.

Zatiaľ nie je presne známe, aké novinky prináša nová verzia 14.6, teda čo nové obsahuje oproti 14.5. Nestihli na to prísť ani developeri počas týchto pár dní, ktoré je 14.6 k dispozícií. To môže znamenať dve veci. Buď sa v tejto aktualizácií Apple sústredí na vylepšenia systému, teda tzv. vylepšenia pod kapotou, alebo plánuje nové funkcie priniesť až v ďalších beta verziách nového iOS 14.6.

Okrem iOS a iPadOS bety sa na scéne objavila aj nová tvOS beta, ktorá sa dá stiahnuť rovnakým spôsobom ako pri iOS a iPadOS aktualizácií.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.