Vyšiel tvOS 14.5 s vyvažovaním farieb či podporu herných ovládačov

Aj Apple TV sa dočkalo svojej aktualizácie 14.5. Prináša hneď niekoľko skvelých funkcií

Apple včera vydal tvOS 14.5, piatu aktualizáciu operačného systému pre Apple TV, tvOS 14, ktorý vyšiel v septembri 2020. Novej verzie tvOS s koncovým číslom 5 sme sa dočkali po troch mesiacoch od vydania tvOS 14.4

Nový tvOS 14.5 je bezplatnou aktualizáciou a je možné si ju stiahnuť pomocou over-the-air technológie cez Nastavenia / Systém / Softvérová aktualizácia. Tí, ktorí majú povolenú automatickú aktualizáciu, sa tvOS samostatne aktualizuje na najnovšiu verziu tvOS.

S príchodom už druhej generácie Apple TV 4K predstavil Apple novú funkciu Vyvažovania farieb, ktorá sa dostala aj k prvej generácií Apple TV 4K a Apple TV HD modelom. Túto funkciu môžete spustiť navigovaním do apky Nastavenia v sekcii Video a Audio a kliknutím na možnosť “vyváženie farieb” v časti Kalibrácia. Táto nová funkcia využíva prednú kameru iPhonu aby zosúladila farby zobrazené na Apple TV so štandardnými špecifikáciami používanými v kinematografii.

S dátami, ktoré získa iPhone dokáže Apple TV “ušiť” video výstup presne na mieru, aby tak priniesol používateľovi čo najpresnejšie farby a vylepšil kontrast bez toho, aby sa niečo menilo v nastaveniach televízora. Funkcia vyváženia farieb je dostupná na všetkých Apple TV s tvOS a môže byť použitá so zariadeniami, ktoré majú nainštalovaný tvOS 14.5 a iOS 14.5.

Poznámka: Funkcia nefunguje, pokiaľ je zapnutá funkcia Dolby Vision. K nastaveniu tejto funkcie je taktiež potrebný, ako sme vyššie uviedli, iPhone s Face ID.

Najnovší tvOS prináša aj podporu pre PlayStation 5 Dual Sense a Xbox Series X ovládače, ktoré môžu byť použité pri hraní hier v tvOS App Store alebo hier z Apple Arcade. Ďalšími novými funkciami je napríklad zmena frame-rate na 29.97 Hz a 59.94 Hz namiesto 30 Hz/60 Hz. Po novom si bude možné zvoliť aj predvolený audio výstup na externých bezdrôtových reproduktoroch.

Vydanie čerstvej aktualizácie tvOS ako aj ostatných updatov OS sprevádza aj nový prístup Apple k ochrane súkromia. V rámci nej značka tlačí na všetky aplikácie a transparentnosť dát, ktoré od užívateľa zbierajú. Po novom si musia developeri vyžiadať povolenie od používateľa, aby získali prístup k IDFA a mohli tak sledovať ich aktivitu v apkách a na webe pre priradzovanie relevantných reklám.

Hlavná aktualizácia tvOS, v tomto prípade tvOS 14 predstavená v septembri priniesla rozšírenú podporu pre PiP (obraz v obraze), väčšiu integráciu HomeKitu, podporu viacerých Apple Arcade profilov a mnoho ďalších.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.