Apple spúšťa verejnú beta verziu iCloud Private Relay

Apple stále zlepšuje bezpečnosť svojich zariadení. Dôkazom je aj spustenie verejného beta testovania novej funkcie iCloud Private Relay.

Keď tento rok na jeseň vyjde iOS 15 a iPadOS 15, bude obsahovať novinku iCloud Private Relay, avšak zatiaľ iba v beta testovacej fáze pre verejnosť.

Podľa informácií od Apple ohľadne siedmej beta verzie iOS 15, bude iCloud Private Relay vydaný ako verejná beta verzia, ktorá umožní Apple “získavať dodatočnú spätnú väzbu a vylepšiť webovú kompatibilitu” pred jej oficiálnym vydaním. To znamená, že keď vyjde iOS 15 a ďalšie aktualizácie, bude iCloud Private Relay dostupný pre užívateľov, ale iba s obmedzenými beta funkciami.

Apple dokonca aj v najnovších betách iOS 15 varuje užívateľov, ktorý si skúšajú iCloud Private Relay správou: “Private Relay je aktuálne v beta fáze. Niektoré internetové stránky môžu naraziť na problém, kedy môžu zobrazovať obsah pre nesprávny región, prípadne môžu požadovať extra kroky pre prihlásenie.”

iCloud Private Relay je služba, ktorá maskuje prenos informácií resp. dát na iPhone, iPade a Macov z a na server. Tieto zariadenia sú tak šifrované pomocou dvoch samostatných internetových relé, takže spoločnosti, ktoré zbierajú rôzne dáta nemôžu získavať osobné údaje, ako sú napríklad adresa IP, poloha aktivita pri prehliadaní, na vytváranie podrobných profilov o používateľoch zariadení Apple.

Na záver môžeme uviesť, že nakoľko sa nachádzame už pri siedmej beta verzii iOS 15, jeho testovanie sa pomaly blíži ku koncu. Nový softvér pre zariadenia môžeme tak očakávať niekedy v septembri.

zdroj: MacRumors

zdroj obrázkov: TheVerge

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.