LG zdvojnásobi výrobné kapacity v súvislosti s prechodom Apple na nové displeje

Výrobca sa podľa predpokladov má stať významnejším dodávateľom v reťazci externých spoločností, s ktorými Apple spolupracuje.

Kalifornská značka sa chystá priniesť novú technológiu displeja na viac produktov. Práve na túto expanziu sa pripravuje aj LG, ktoré bude OLED displeje dodávať. Mesačne má ísť o výrobnú kapacitu od 30 000 do 60 000 kusov. Takmer všetko poputuje podľa reportu od ITHome do Apple.

OLED technológia sa v súčasnosti nachádza v iPhonoch vyššej triedy, svoju premiéru mala v iPhone X pred štyrmi rokmi. Cenovo dostupnejšie modely ako iPhone XR či iPhone SE 2 stále používajú LCD.

Medzi tieto dve technológie v apríli tohto roku pribudla mini-LED. Tento typ displeja totiž dostal najnovší iPad Pro s 12,9-palcovou uhlopriečkou. Už na jeseň by sa technológia mala objaviť aj v chystaných modeloch MacBooku.

Očakáva sa, že OLED sa časom dostane aj na iPady. Tu sa však názory rozchádzajú. Prvé reporty od The Elec predpovedali debut v iPade Air piatej generácie, neskôr však túto teóriu vyvrátili spoľahlivejšie zdroje Display Chain Cunsultants.

zdroj: ITHome

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.