Apple prináša nový softvér “HomePod 15”

Funkcia, predstavená verejnosti v júli tohto roku sa dostáva, aj keď zatiaľ iba do beta verzie inteligentného reproduktoru HomePod a HomePod mini.

Apple včera vydal novú beta verziu HomePod 15 softvéru, ktorá zdá sa, prináša podporu pre Lossless Audio a Spatial Audio pre zariadenia HomePod a HomePod mini.

Apple v júni pridal do Apple Music funkciu Lossless Audi (vyššia kvalita zvuku) a Spatial audio, ktoré prináša priestorový zvuk. Počas spustenia tieto funkcie ale neboli pre HomePod či HomePod mini dostupné. Apple sa vo svojich “poznámkach k vydaniu” zmienil aj o tom, že táto funkcia sa v blízkej budúcnosti dostane aj do vyššie spomenutých zariadení. Nakoľko sa tieto funkcie objavili v beta verzii HomePod 15, môžeme už len očakávať, že sa tieto funkcie dostanú k verejnosti s oficiálnym vydaním HomePod 15 softvéru, ktorý je plánovaný na túto jeseň.

Podľa 9to5Mac by si tí, ktorí beta verziou HomePod 15 disponujú, resp. k nej majú prístup, by si mali tieto funkcie zapnúť pomocou apky Domácnosť, kliknutím na ikonku Home v ľavom hornom rohu, zvolením “Home Settings” – Nastavenia domácnosti a následným kliknutím na položku “User profile” – Užívateľský profil. Potom je nutné prejsť do časti “Media” -> Apple Music a zapnúť funkciu Lossless Audio. Následne pri prehrávaní skladby z Apple Music, ktorá disponuje Lossless funkciou by sa mala pri skladbe objaviť ikonka Lossless, ktorá naznačuje, že sa jedná o skladbu podporujúcu túto funkciu.

Nie je zatiaľ presne známe, aké ďalšie novinky HomePod 15 softvér obsahuje, no pravdepodobne bude opravovať aj chybu, ktorá spôsobovala závadu, či prehrievanie zariadenia, spôsobené, novým softvérom. Nový HomePod 15 beta je “iba na pozvánky” priamo od Apple a nemôže si ho tak stiahnuť každý developer, či verejný beta tester.

zdroj: MacRumors

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.