Apple plánuje otvoriť ďalšie kamenné predajne

Nebolo by skvelé mať na Slovensku vlastnú, kamennú predajňu Apple? Kto by bol za? ☺️

Bloomberg informoval, že Apple plánuje rozšíriť svoje celosvetové pôsobisko otvorením nových, kamenných predajní.

Aj keď podľa informácií predaj v kamenných predajniach stagnuje kvôli prechodu väčšiny zákazníkov na online predaj (v súvislosti s COVID), plánuje Apple napriek tomu otvoriť ďalšie kamenné predajne. Spoločnosť v súčasnosti disponuje celosvetovo 511 kamennými predajňami, z ktorých je približne 100 v Európe.

Hlavný viceprezident Apple pre predaj, Deirdre O’Brien túto informáciu potvrdil nemeckému Funke Mediengruppe:

“Na našich webových stránkach sa zákazníci dozvedia množstvo informácií o našich produktoch. V predajni si ich ale môžu ohmatať a urobiť si vlastný dojem. Plánujeme otvoriť ďalšie kamenné predajne.”

Aj keď síce nie je známe, či sa nové predajne budú sústrediť v určitej oblasti, O’Brienov komentár pre nemeckého vydavateľa naznačuje, že práve Európa je v hľadáčiku Apple.

“Najmladšou” predajňou Apple je Apple Via del Corso v Ríme, ktorá otvorila svoje brány pred približne týždňom. Podľa informácií má spoločnosť v pláne otvoriť už druhú predajňu v Berlíne.

 

 

 

 

komentár
  1. Osahani produktu uz muze byt v dnesni dobe asi kazdemu jedno. Mnohem dulezitejsi je, ze pritomnost kamenneho Apple Store v dane zemi s sebou automaticky nese sirsi uzivatelskou podporu “na urovni” a nove sluzby jako je Apple Care. Prave proto mnohem rychleji rostou Apple Store v zemich, kde uz nejaky je, a mnohem pomalejsi je prostup na uplne nove trhy.

    3
    1
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.