Apple oslávil 45. výročie svojho vzniku

Steve Jobs a Steve Woznak (1976)
45 rokov od vzniku jednej z najznámejších firiem na svete. Firma, ktorá sa vypracovala z garáže aj na jednu z najväčších firiem oslávila svoje narodeniny. Generálny riaditeľ urobil pekné gesto.

Píše sa prvý aprílový deň roku 1976. V americkom Cupertine, v štáte California vzniká malá firma v garáži s názvom Apple. Založila ju trojica počítačových nadšencov. Steve Wozniak, Roland Wayne a na čele Steve Jobs. Nikto vtedy ani v sne nedúfal, že práve táto malá “firmička” sa premení na giganta s hodnotou viac ako 200 miliárd dolárov. Aby sme ale veci upresnili, firmu videli už iba Wozniak a Jobs, nakoľko sa Wayne po 12 dňoch vo firme vzdal svojho 10% podielu z firmy, nakoľko sa chcel vyhnúť “finančnému riziku”.

Generálny riaditeľ Apple, Tim Cook zdôraznil toto 45. výročie na Twitteri tým, že sa poďakoval zamestnancom a citoval frázu Steva Jobsa.

Pokiaľ vás zaujíma vznik firmy Apple, jej vzostup na vrchol, pád až na najhlbšie dno, úskalia a výhry tejto celosvetovo známej firmy, prečítajte si náš článok: Z garáže do každej ruky: História Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.