Apple možno pracuje na novom externom displeji

Apple Pro Display XDR
Apple možno pracuje na novej verzii externého displeja. Povráva sa, že bude mať aj jednu veľkú novinku. Či sa ho ale dočkáme, je otázne.

Portál 9To5Mac informoval, že Apple pracuje na vývoji externého displeja, ktorý bude obsahovať čip A13 s Neural Engine. Práve tento čip by mal podľa predpokladov slúžiť ako eGPU (Graphics Processing Unit = grafická karta), avšak vzhľadom na neúplné informácie tomu tak byť nemusí.

Mať v externom displeji CPU/GPU môže Macom pomôcť pri zobrazovaní vysokokvalitnej grafiky, bez nutnosti využívať všetky zdroje interného čipu v počítači. Apple môže taktiež skombinovať silu SOC displeja s SOC Macu, aby tak bol poskytnutý ešte vyšší výkon pri spustených procesoch, náročných na grafický výkon.

V roku 2016 kolovali na internete správy, že Apple pracoval na novej verzii Thunderbolt displeja, ktorý disponoval grafickou kartou. Bohužiaľ sa tieto informácie nepotvrdili a žiadne takéto zariadenie neuzrelo svetlo sveta. Pravde je dokonca aj taká, že to trvalo spoločnosti Apple tri roky aby vydala nový, externý displej. Stalo sa tomu tak v roku 2019, kedy Apple predstavil Pro Display XDR. Taktiež sa ale jedná iba o externý displej bez integrovanej grafickej karty.

Povráva sa, že práve nový externý displej s čipom A13 bude náhradou za Pro Display XDR a možno ešte počas vývoja získa silnejší čip, ako je A13, ktorý bol predstavený ako čip iPhonu 11.

Ďalšie informácie naznačujú, že Apple pracuje na “finančne dostupnejšom” displeji, ktorý sa bude predávať spolu s Pro Display XDR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.