Nový iPhone má podporovať výkonnejšie nabíjačky

Tohtoročná generácia smartfónov od Apple má byť podľa nových správ kompatibilná s 25W nabíjačkami.

Doteraz bol limit rýchleho nabíjania stanovený na 20W, ktorý podporujú aj aktuálne iPhony 12. Zariadenie tak bolo možné nabíjať iba do tejto úrovne – aj po pripojení k výkonnejšiemu adaptéru iPhone udržoval nastavený limit.

Podľa informácie, ktorá sa objavila najprv na čínskom portáli My Drivers, dostanú však už na jeseň predstavené iPhony možnosť nabíjania s výkonom až do 25W. Apple takisto údajne predstaví novú nabíjačku s touto hodnotou, ktorú bude možné dokúpiť ako príslušenstvo. 20W adaptér od Apple sa aktuálne predáva za 25 €.

25W adaptér neprinesie dramatický rozdiel oproti súčasnému štandardu pre bežných používateľov. Hodiť sa bude skôr majiteľom high-end modelov s pokročilými technológiami displeja, ktoré budú mať aj vyššiu spotrebu.

iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max majú podľa očakávaní disponovať obrazovkou s LTPO. Technológia je predpokladom pre 120Hz obnovovaciu frekvenciu a takisto aj pre always-on displej.

zdroj: MacRumors

cover: Unsplash / Andreas Haslinger

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.