Apple chce v tomto roku dosiahnuť 5 miliónov predaných M1 iPadov Pro

Čerstvo predstavený iPad Pro s novým Apple Silicon sa pripravuje na masovú výrobu s ambcióznym cieľom.

Kalifornská znčka očividne počíta s vysokým dopytom po prvej generácii iPadu Pro s vlastným čipom z rodiny Apple Silicon. Dvorný dodávateľ TSMC už obdržal žiadosť o navýšenie produkčných kapacít – nielen pre iPad ale aj novšie modely Macov. Vyplýva to z informácií, o ktoré sa pre portál DigiTimes podelil zdroj z dodávateľského reťazca.

V utorok Apple uviedol nový model svojho high-end tabletu v dvoch veľkostiach – 11 a 12,9-palcovej. Oba modely zhodne poháňa čip M1. Ten sa nachádza aj v ďalšom produkte predstavenom na Spring Loaded evente, v novom iMacu, ale aj trojici Macov, ktoré koncom minulého roku odštartovali prechod Apple od Intel procesorov na vlastné riešenie.

TSMC mal pôvodne cieľ vyprodukovať za mesiac 120 000 čipových waferov, s ohľadom na iPad Pro však teraz plánuje siahnuť až na 150 000 kusov mesačne. Túto kapacitu chce dosahovať od druhého štvrťroku 2021.

Oba nové produkty – 24-palcový iMac a dvojica iPadov Pro, by sa do ponuky reálne mali dostať až v druhej polovici mája. Za dlhším časovým úsekom je pravdepodobne výsledkom celosvetového nedostatku čipov. Predobjednávky na novinky by mali byť spustené 30. apríla.

zdroj: DigiTimes

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.