Aký bude iOS a iPadOS 15? Prinášame čerstvé info

Onedlho by mal vyjsť väčší update súčasného iOS a iPadOS s číslom 14.5, no máme aj niekoľko noviniek k budúcej generácii operačného systému.

Okrem iného má podľa Marka Gurmana z Bloombergu iPad dostať domovskú obrazovku s novým dizajnom a premenou prejde aj dizajn zamknutej obrazovky. Takisto má systém ponúknuť rôzne nastavenia notifikácií pre používateľov.

Domovská obrazovka ponúkne widgety, ktoré bude možné (konečne) umiestňovať kdekoľvek na obrazovke ako na iPhone. Apple plánuje umožniť aj výmenu gridu s aplikáciami za widgety.

Vylepšením by mali prejsť aj iMessages, ktoré by sa mohli stať viac sociálnou sieťou a konkurovať tak napríklad WhatsApp. Pribudne údajne aj nové menu s prehľadom apiek, ktoré zbierajú dáta používateľov.

Nové verzie iOS a iPadOS obvykle vychádzajú v septembri pred predstavením ďalšieho iPhonu. Ukážky softvéru by sme však mohli vidieť už počas júnovej konferencie WWDC.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?