Anketa: Na ktorú z možných noviniek, ktoré Apple chystá budúci týždeň, ste zvedaví najviac?

Už v utorok 20. apríla plánuje kalifornská značka predstaviť ďalšiu porciu noviniek. Aké sú doterajšie tipy na novinky?

Prvé miesto patrí pravdepodobne iPadom. Všeobecne sa očakáva, že Apple predstaví piatu generáciu iPadu Pro. Väčší z modelov, s uhlopriečkou 12,9 palca by mal disponovať novým mini-LED displejom či Thunderbolt portom. K tabletu patrí aj Apple Pencil, ktorá možno dostane o pár dní tretiu generáciu.

Okrem Pro verzie Apple tabletu sa možno dočkáme aj nástupcu iPadu mini. V tomto prípade by však malo ísť skôr o výkonnejší procesor ako dramatický update. Dlho spomínané, dloho očakávané. Trackovacie zariadenia AirTags sú takisto kandidátom na jednu z noviniek, ktoré by na jarnom evente mohli odznieť.

V závere minulého roku Apple predstavil pôsobivú prvú generáciu svojich počítačov s vlastnými procesormi. Apple Silicon smeruje aj na ďalšie modely. Či sa ich predstavenia dočkáme už v apríli nie je isté. Apple údajne pracuje na nových iMacoch s hranatými kontúrami a tenšími okrajmi, ktoré by celkom logicky mali byť vybavené jeho procesormi.

Ďalšou hardvérovou kategóriou z produktového portfólia je Apple TV. Nová generácia zariadenia pravdepodobne neohúri zmenou dizajnu, pod povrchom by sa mal ukrývať čip A12 alebo niektorý z novších variantov. Nová Apple TV by zároveň mohla podporovať 120Hz frekvenciu obnovovania, ktorá by však vyžadovala aj HDMI 2.1.

Tretia generácia slúchadiel AirPods je takisto jednou z možných noviniek, ktoré uvidíme už o pár dní pri sledovaní prenosu z Apple Parku. Update populárneho produktu má priniesť dizajn inšpirovaný AirPods Pro, avšak s chýbajúcimi prémiovými funkciami ako je aktívne potláčanie ruchov.

Z menších noviniek by sa na evente mohli objaviť aj nové verzie príslušenstva pre iPhone a Apple Watch ako obaly a náramky. Mimo hardvérovú sféru netreba zabudnúť ani na viaceré OS, ktorých väčšie updaty sa zdajú na spadnutie. Oznámanie dátumu ich vydanie si možno Apple pripravil na event Spring Loaded, ktorý sa uskutoční už v utorok 20. apríla od 19:00.

Celý event budeme podrobne sledovať a počas neho vám prinesieme aj živý prepis. Po skončení eventu sa môžete takisto tešiť na detailné články o jednotlivých novinkách.

Na ktorú z možných noviniek sa tešíte najviac?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.