“All-in-one” četovacia aplikácia Beeper kombinuje 15 rôznych četovacích platforiem do jednej vrátane iMessage

Po dlhú dobu bola služba iMessage výhradne dostupná iba pre platformy Apple a aj to iba medzi nimi navzájom. Beeper ale tvrdí, že iMessage si vďaka nemu môžete užiť už aj na Androide či Windowse.

The Verge oznámil, že na trhu sa objavila nová, univerzálna četovacia aplikácia Beeper, ktorá kombinuje 15 rôznych četovacích platforiem do jednej a ponúka iMessage na Androide a Windowse.

Tím, stojaci za Beeperom disponuje aj bývalým CEO služby Pebble, Ericom Migicovskym. Služba Beeper ponúka užívateľom integráciu rôznych textových služieb vrátane WhatsAppu, SMS, Signal, Telegram, Slack, Twitter, Skype, Hangouts, Discord, Instagram a Facebook Messenger správ do jednej jedinej aplikácie. Najzvučnejšou je novinka, že táto služba dokáže integrovať aj správy iMessage (oficiálne), teda správy výlučne používané medzi zariadeniami v ekosystéme Apple.

Aplikácii však nebol udelený prístup k serverom iMessage, nakoľko ich umožňuje iba zariadeniam Apple, tak Beeper využíva na integráciu iMessage “trik”. Podľa FAQ musí mať užívateľ Beeperu k dispozícií “always-on” Mac, ktorý slúži ako premostenie. Aplikácia je postavená na verejne dostupnom Matrix protokole. Pôvodný plán, resp. zámer Beeperu bol spojiť všetky komunikačné platformy do jednej aplikácie a tak zjednodušiť písanie si skrz rôzne služby. Migicovsky v jednom rozhovore spomenul, že by si predstavoval keby časom prešli užívatelia na používanie Beeperu namiesto toho aby ho používali iba ako premostenie.

Beeper stojí zhruba 9€ mesačne a je dostupný pre macOS, Windows, Linux, iOS a Android. Budúci užívatelia si môžu požiadať o skoršie pozvanie do aplikácie prostredníctvom webových stránok Beeperu.

 

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.