Apple chystá cenovo dostupnejšieho nástupcu Thunderbolt Display

Nový externý displej by tak mal rozšíriť ponuku značky po boku predávaného Pro Display XDR, ktorý patrí do high-end segmentu.

Thunderbolt Display, ktorý značka predstavila v roku 2011, bol v ponuke 5 rokov a jeho pôvodná cena bola 1000 dolárov. Očakávaná novinka, ktorá tento monitor od Apple nahradí, má podľa dostupných informácií ponúknuť nižší pomer jasu a kontrastu oproti drahšiemu Pro Display XDR. High-end displej sa aktuálne predáva od 5 449 €. Nový produkt bude orientovaný skôr na bežného spotrebiteľa.

Thunderbolt Display

Pro Display XDR

Detaily ako rozlíšenie, rozmery či ostatné špecifikácie zatiaľ k očakávanej novinke nepoznáme. Originálny Thunderbolt Display mal uhlopriečku 27-palcov a QHD rozlíšenie 2560 x 1440 pixelov, Pro Display XDR disponuje zase 32-palcovou obrazovkou s rozlíšením 6K. Podobne ako v prípade prognóz k chystanej aktualizácii iMacu, aj pri novom externom monitore sa očakávajú tenšie okraje displeja.

zdroj: Bloomberg

cover: Unsplash / Sabri Tuzcu

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.