Akamai zaznamenal výpadok svojich služieb

Multi exposure of abstract creative financial graph with hand typing on laptop on background, forex and investment concept
Nie je to tak dávno, čo sa sprostredkovateľ Fastly potýkal s výpadkom. Pred chvíľou mal podobný problém aj Akamai, ktorý lokálne znemožnil prístup k službám ako Amazon.com, HBO Max, UPS, Steam, PlayStation Network, iCloud Záloha, iCloud Mail, iCloud Storage Upgrades a Fotky.

Výpadok spoločnosti Akamai postihol niekoľko veľkých webov, z ktorých väčšina bola na určitý čas úplne mimo prevádzku, prípadne ich sprevádzali technické problémy.

Medzi postihnuté stránky patria Amazon.com, HBO Max, UPS, Steam, PlayStation Network, LastPass, The Home Depot, Costco, American Express a mnohé ďalšie. Niektoré výpadky sú iba regionálne, čo znamená, že nie všetci užívatelia sa s výpadkom stretli.

Na webových stránkach Apple System Status, ktoré majú na starosti monitorovanie prístupnosti rôznych služieb od Apple mali niektoré služby ako iCloud Záloha, ‌iCloud‌ Mail, ‌iCloud‌ Storage Upgrades a Fotky výpadok.

Spoločnosti Akamai sa vyjadrila, že výpadok intenzívne prešetruje a je si vedomá problémov s Edge DNS službou. Zatiaľ nie je známe kedy sa spoločnosti podarí problém plne odstrániť.

Podobný problém mal pred časom aj sprostredkovateľ Fastly, ktorý sa objavil v júni tohto roku a spôsobil výpadok služieb ako je napríklad Reddit, Spotify, Twitch, Hulu a ďalšie.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.