Základný iMac 2020 prináša o 20% rýchlejšie CPU

V prípade grafického čipu je to 40% nárast. Oplatí sa kupovať?

V prípade čerstvo aktualizovaného iMacu ide o zariadenie, ktoré ponúka decentný posun vpred, no neprináša “ten” veľký redizajn, na ktorí viacerí čakali. Apple na júlovej WWDC odhalil svoje plány s vývojom vlastných Apple Silicon procesorov na ARM architektúre, ktoré majú ponúknuť nevídaný výkon. Práve iMac má byť medzi prvými Apple počítačmi, do ktorých si custom čipy nájdu cestu.

Aktuálny iMac je tak možno posledným iMacom s Intel procesorom a ak zúfalo nepotrebujete updgrade, je možno lepšie ešte počkať na budúci rok.

Odmenou môže byť okrem výrazne výkonnejšieho zariadenia aj nový dizajn, ktorý má priniesť estetiku iPad Pro či Pro Display XDR – tenšie okraje a menej zaoblenia. iMac 2020 si stále drží kontúry, ktoré sme prvýkrát videli pred ôsmimi rokmi. Predstavu o možnej podobe dáva napríklad koncept Daniela Bautistu, o ktorom sme priniesli aj samostatný článok:

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.