WWDC20: iPadOS 14 prináša podporu klávesnice a myši v hrách

Herný počítač od Applu? Čo tak radšej herný tablet?

Na počítači sme si tak nejak zvykli, že sa hry hrajú najpohodlnejšie s pomocou klávesnice a myši. Ak ide o iPad, tam sa Apple snažil presadzovať dotykové ovládanie, avšak s príchodom Apple Arcade začal byť viac otvorený ovládačom tretích strán.

Začalo to síce pred niekoľkými rokmi s MFi programom, no z neho vzišlo iba zopár ovládačov a kvalitou spracovania sa vôbec nerovnali ovládačom pre PlayStation alebo Xbox. Apple preto minulý rok priniesol podporu ovládačov DualShock 4 a Xbox Wireless Controller aj na iPhone, iPad a Apple TV. Tento rok sa však hranie hier rozšíri o ďalší druh periférie: klávesnicu a myš.

Presne tak, operačný systém iPadOS 14 prináša podporu klávesnice a myši v hrách. Svoje využitie by si mohli nájsť najmä v hrách s komplexnejším ovládaním, ako sú Oceanhorn 2, séria Grand Theft Auto či stratégia Sid Meier’s Civilization.

Nutno dodať, že o hry s podporou klávesnice a myši na iPade nemusí byť núdza. Mnoho titulov v službe Apple Arcade totiž využíva platformu Universal App a rozhranie Mac Catalyst na to, aby tituly zo služby boli dostupné aj na Mac. Ten je odkázaný na klávesnicu a myš, mnohým vývojárom preto postačí, aby preniesli potrebný kód z Macu naspäť na iOS.

Zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.