Vyšiel nový iOS 14 a ďalšie OS (+kompatibilné zariadenia)

Apple dne po dlhom testovaní vydal novú generáciu operačného systému pre svoje smartfóny. Paralelne vyšli aj iPadOS 14, watchOS 7 a  tvOS 14.

Nové verzie boli predstavené na online konferencii WWDC ešte v júni. Po niekoľko mesačnom ladení v spolupráci s vývojármi a public beta testermi sme sa dočkali a už si môžete stiahnuť do svojich zariadení tieto updaty.

Ako inštalovať nový OS

watchOS 7

Pre nainštalovania stačí na vašom iPhone otvoriť aplikáciu Apple Watch a ísť do Všeobecné / Aktualizácia softvéru (General / Softwate Update), kde nájdete novú aktualizáciu. Potrebné je mať aspoň 50% batérie na hodinkách, pripojenie k nabíjačke a byť v dosahu iPhonu.

Kompatibilita: Apple Watch Series 4 a novšie

tvOS 14

Nový OS nainštalujete z apky Nastavenia (Settings) na vašej Apple TV. V nej treba ísť do sekcie Systém / Aktualizácia softvéru (System / Softwate Update). Ak máte zapnuté automatické aktualizácie, tvOS 14 sa nainštaluje sám.

Kompatibilita: Apple TV 4. a 5. generácie

iOS a iPadOS 14

Oba systémy majú viacero vecí spoločných a jednou z nich je aj spôsob inštalácie. Stačí si otvoriť Nastavenia (Settings) a zvoliť sekciu Všeobecné / Aktualizácia softvéru (General / Softwate Update).

Kompatibilita: iPhone SE (1. generácie) a novší, resp. iPady od modelu iPad Air 2

Ako sa vám zatiaľ páči nové OS? Dajte nám vedieť v komentároch!

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.