Apple vydal na svoj YouTube nový video s názvom “Zariadenie, ktoré ma zachránilo”

Od svojho predstavenia na evente sa toto video objavilo aj na oficiálnom YouTube kanáli Apple.

Vo videu sa nám predstaví atlét, ktorý trpí cukrovkou prvého typu. Na rukách nosí Apple Watch, ktoré mu pomáhajú sledovať hladinu inzulínu a tak sa aspoň čiastočne oslobodiť od svojho zdravotného stavu.

Ďalšia osoba vo videu sa mohla zbaviť vysokých finančných nákladov za lieky kvôli vysokému krvnému tlaku a hypertenzii. Aj v tomto prípade boli Apple Watch nápomocné. Ďalšia, 26 ročná osoba dostala na Apple Watch upozornenia, že jej srdcový pulz je príliš vysoký, čo podporilo danú osobu vyhľadať lekársku pomoc a predísť tak srdcovému záchvatu.  Dá sa teda povedať, že Apple Watch tejto osobe potencionálne zachránili život.

Apple posunul nové Apple Watch Series 6 na úplne novú úroveň primárne v oblasti zdravia, fitness a bezpečnosti tak ako nikdy predtým. AW Series 6 predstavujú aj novú možnosť merania hladiny kyslíku v krvi, vďaka čomu môžu včas odhaliť respiračné problémy prípadne príznaky COVID-19.

Obsah kyslíku v krvi je jedným z primárnych ukazateľov celkového zdravotného stavu a údaje získané z meraní môžu napomôcť pochopiť užívateľovi ako dobre jeho telo absorbuje kyslík ako aj množstvo kyslíku absorbovaného telom. Nový senzor v Apple Watch Series 6 umožní užívateľov sledovať live údaje o hladine kyslíku v krvi. AW Series 6 budú robiť záznamy aj na pozadí, počas dňa aj počas noci.

Apple ale oznámil, že funkcia merania hladiny kyslíku v krvi bude dostupná iba v určitých krajinách a regiónoch. Stále sa ale čaká o aké krajiny sa vlastne jedná. Taktiež sa nevie, či sa táto funkcia bude v priebehu času rozširovať aj do ostatných krajín, ako tomu bolo pri meraní EKG v Series  4.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.