Týždenný súhrn špekulácií: V duchu príslušenstva

Beats Studio 3
Uplynulý týždeň priniesol naozaj zvučné špekulácie. 🎧

Končí sa ďalší týždeň a spolu s tým nadišiel čas na to zhrnúť si, s akými špekuláciami sme sa v uplynulom týždni potýkali. Až do piatku to vyzeralo, že nás čaká pokojný týždeň, no zrazu sa so špekuláciami roztrhlo vrece.

Powerbeats2 Pro Wireless? Nie tak celkom.

Asi najväčším prekvapením je odhalenie informácií o novej generácii slúchadiel Powerbeats Pro. Jej názov bol pôvodne známy ako Beats A2453 / Beats A2454. Dizajn sme mohli vidieť len vďaka úniku na stránke FCC. Tá totiž obsahuje nákres produktu, z ktorého vyplýva, že bude veľmi podobný dnešnému modelu a zrejme tak pôjde len o hardvérový refresh.

Existuje však vysoká pravdepodobnosť, že Apple tento refresh dávno vydal a nedal o tom nikomu vedieť. Totiž, samotný Apple udržuje na svojom webe zoznam Vyhlásení o zhode EÚ, ktorý obsahuje informácie o vštkých aktuálne predávaných produktoch vrátane takých ako je spánkový monitor Apple Beddit.

Svoju osobitnú kategóriu tu majú aj Beats, kde sa uvádza, že Powerbeats Pro Totally Wireless Earphones sú dostupné na trhu so štyrmi modelovými označeniami: A2047, A2048, A2453 a A2454. Keďže FCC schválila posledné dve modelové označenia v čase ohlásenia iPhone SE, môžeme sa domnievať, že došlo k tichému refreshu už minulý mesiac.

Nová Apple TV takmer na spadnutie

Leaker Jon Prosser, ktorý nás v uplynulých týždňoch nahýčkal na nový iPhone SE a 13″ MacBook Pro, na Twitteri hovorí o ďalšom produkte z dielne kalifornského gigantu. Reč je o novej Apple TV 4K, ktorá ponúkne procesor A12X (známy z iPadu Pro) a úložiskom vo výške 64 alebo 128GB. Produkt je podľa neho pripravený na vyanie a Apple ho môže ohlásiť kedykoľvek.

Zmienky o novom modeli Apple TV sa pritom objavili už v bete operačného systému iOS 13.4 a už vtedy sa hovorilo o možnosti použitia novšieho čipu A12. Napokon, podľa Prossera, si mal Apple vybrať jeho výkonnejšiu verziu, ktorá poháňala iPad Pro z roku 2018 a v upravenej verzii aj tohtoročný model.

Špekuluje sa tiež o aktualizovanom ovládači Siri Remote / Apple TV Remote, o ktorom však nie sú známe ďalšie podrobnosti.

AirPods Studio

A ešte sa vrátime k Jonu Prosserovi. Priniesol ďalšie detaily k údajne pripravovaným over-ear slúchadlám z dielne Applu, ktoré majú prioritne konkurovať Bose 700 a iným high-endovým slúchadlám, ale do istej miery môžu “zatopiť” aj domácim Beats Studio3 Wireless. Alebo?

Nové slúchadlá od Applu sa majú údajne volať AirPods Studio a majú stáť 349 dolárov, čiže toľko, čo dnes zaplatíte za podobný produkt od Beats. Tu by ste však mali mať väčšie možnosti úpravy dizajnu. Produkt by totiž mal pozostávať z meniteľných komponentov a Apple by mal, po vzore remienkov pre Apple Watch, predávať rôzne vizuálne prevedenia ušníc aj rámu. K dispozícii má byť prémiová verzia s koženkou a odľahčená verzia s ľahšími a vzdušnejšími komponentami, ktoré môžete poznať napríklad z Koss Porta Pro.

watchOS 7: Už žiadne záchvaty paniky

Zaujímavú informáciu vypustil Prosser na internet v súvislosti nie tak s novou generáciou Apple Watch, ako s ich operačným systémom watchOS 7. V podcaste Geared Up sa vyjadril, že Apple údajne vyvíja schopnosť detegovať záchvaty paniky. Systém ako taký by sa mal zameriavať na mentálne zdravie užívateľa a vyššie uvedená by mala byť len jednou z pripravovaných funkcií.

Pripravovaná generácia hodiniek Apple Watch Series 6 by mala podporovať meranie kyslíku v krvi, a s jeho pomocou by mali hodinky merať hladinu stresu. Ak by dosiahla kritickej úrovne, hodinky by vedeli nositeľa varovať pred záchvatom paniky skôr, ako k nemu dôjde. Toto by potenciálne mohlo pomôcť pri šoférovaní. V takom prípade by hodinky prikázali užívateľovi, aby odstavil auto a “rozdýchal” záchvat s pomocou špecializovaných dýchacích cvičení.

Prosser nanešťastie varuje, že funkcia môže byť odložená až na budúci rok. O funkcii už skôr vraveli leakeri ako EverythingApplePro alebo Max Weinbach, ktorí prehlásili, že funkciu majú podporovať modely Apple Watch Series 4 a novšie.

Mini-LED až v roku 2021

Poslednou špekuláciou tohto týždňa je vyhlásenie analytika Ming-Chi Kua, ktorý predpovedá, že Apple zrejme odložil svoje plány na využitie Mini-LED displejov na rok 2021. Spoločnosť mala v pláne vydať, podľa slov analytika, štyri až šesť produktov s týmto druhom displeja. Reč má byť o novom iPade Pro, MacBooku Pro v 16″ a 14.1″ veľkostiach alebo o novom iMacu.

Analytik vraví, že zahájenie masovej výroby všetkého, čo s displejom súvisí (čipy, digitizéry atď.) je naplánované na obdobie od tretieho štvrťroka 2020 do konca prvého štvrťroka 2021. Apple má plán vyzdvihovať technológiu najbližších 5 rokov, aby motivoval ľudí ku kúpe nových zariadení, uviedol analytik.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.