Týždenný súhrn špekulácií: Ticho pred búrkou?

Ticho pred búrkou? Uplynulý týždeň bol až podozrivo tichý.

Wau… Jednoducho wau… Po tom, čo sme sa v uplynulých týždňoch dennodenne potkýňali o špekulácie zo sveta Applu, si špekulátori dali pohov. Jediné špekulácie totiž na internet vyplávali v pondelok, a týkajú sa budúcej generácie iPhonu.

The Wall Street Journal začiatkom týždňa zverejnil správu, podľa ktorej Apple plánuje znížiť počet vyrobených iPhonov v druhej polovici roka až o 20%. Vinníka môžeme hľadať v pandemickej situácii, ktorá ochromila výrobné linky Foxconnu a ďalších výrobcov. Spoločnosti boli nútené posunúť zahájenie masovej výroby iPhonu o mesiac. To by tiež mohlo znamenať, že miesto tradičnej septembrovej keynote nás čaká októbrová.

A aj napriek tomu, že sa viacerí renomovaní publicisti/leakeri zhodli, že tohtoročný iPhone nebude mať Touch ID pod displejom, Economic Daily News si myslí pravý opak. V novej správe uviedol, že aspoň jeden z tohtoročných iPhonov ponúkne ultrazvukový snímač odtlačkov prstov. Takúto technológiu už dnes ponúkajú naríklad rodiny Galaxy S10 / S20.

Economic Daily News vraví, že na výrobe displeja so vstavaným Touch ID budú participovať tri firmy. Na technológii údajne spolupracujú s Applom tri firmy: výrobca digitizérov GIS, výrobca displejov BOE a výrobca čipov, Qualcomm. Server tiež dodáva, že nie je vylúčený ani možný odklad na rok 2021, čo v konečnom dôsledku naznačili už aj Ming-Chi Kuo a Mark Gurman.

Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že technológia má oproti Touch ID nižšiu spoľahlivosť a v súčasnej situácii, kedy musíte mať v obchode rukavice a chcete platiť cez Google Pay, je absolútne nepoužiteľný. V podstate ste odkázaní len a iba na odomykanie telefónu (a následnú platbu) len s pomocou passcodu.

Poslednou špekuláciou uplynulého týždňa sú údajné ceny iPhone 12. Tie na internete zverejnil Jon Prosser, ktorý uviedol ceny a kľúčové vlastnosti pri štyroch modeloch. Uviedol, že model iPhone 12 (D52G) s 5,4″ OLED displejom a duálnou kamerou bude stáť 649 dolárov, sekunduje mu model D53G so 6,1″ OLED displejom a duálnymi kamerami a cenou 749 dolárov. iPhone 12 Pro (D53P) ponúka rovnako veľký displej, ale na zadnej strane ponúkne tri kamery a LiDAR Scanner za cenu 999 dolárov. Posledným v ponuke je iPhone 12 Pro Max (D54P) so 6,7″ OLED displejom, tromi kamerami a LiDAR Scannerom. Tento má stáť 1099 dolárov. Napokon vraví, že všetky štyri modely majú ponúknuť 5G

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.