Samsung končí s výrobou LCD displejov pre Apple a ďalšie firmy

iPhone XR Header
Končí sa jedna veľká éra vo svete displejov.

Spoločnosť Samsung Display oznámila, že do konca roka 2020 definitívne skončí s výrobou LCD displejov v Južnej Kórei a Číne. Znamená to, že Apple a ďalší výrobcovia prídu o kľúčového výrobcu displejov. Ten sa totiž hodlá plne preorientovať na výrobu OLED a iných druhov displejov.

Spoločnosť Samsung Display začala s ukončovaním výroby LCD už v októbri minulého roka, kedy z dôvodu klesajúceho dopytu a prebytku skladových zásob zastavila dve produkčné linky. Dôvodom je aj to, že Apple v posledných rokoch zmenil rozloženie síl vo svojom dodávateľskom reťazci. Výrobu LCD displejov pre telefóny ako iPhone XR totiž dostali firmy Japan Display, LG Display a Sharp, zatiaľ čo Samsung sa stal výrobcom OLED displejov pre iPhone X, XS Max a novšie.

Pomaly končiaca výroba LCD panelov však Apple nijak zásadne neohrozí. Spoločnosť totiž hľadá náhradné technológie, ktoré sú oproti LCD lepšie v mnohých ohľadoch. Jednou z nádejných alternatív je MicroLED, ktorá ponúka rovnako vysoký kontrast, čierne farby a rýchlu odozvu ako OLED. Na rozdiel od neho však ponúka ešte vyšší jas a je menej náchylný na tvorbu duchov.

Zdroj: Cult of Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.