Safari v iOS a iPadOS 14: Prekladač aj plná podpora Apple Pencil?

Uniknutá verzia pripravovaného updatu systémov obsahuje detaily ohľadom zabudovaného prekladača či kompletnej podpory pre Apple ceruzku.

Implementovaný prekladač umožní počas browsovania prekladať stránky bez potreby siahať po externých nástrojoch a apkách. Ak by sa táto funkcia objavila v nadchádzajúcej verzii iOS a iPadOS, určite je namieste očakávať jej príchod aj na platformu Mac.

Zmienky v zdrojovom kóde hovoria o možnosti prekladať obsah zo všetkých stránok, ktoré v Safari navštívite, takisto však bude možné aktivovať automatické preklady – podobne ako ich poznáme z Google Chrome. Preklady bežia na Neural Engine a mohli by fungovať aj bez pripojenia na internet.

Pokiaľ ide o podporu Apple Pencil, je v hre pridanie plnej kompatibility s týmto nástrojom. Počas interakcie s webstránkami by tak bolo možné kresliť či vyznačovať si veci. Nová funkcia by sa týkala iPadOS 14, keďže ceruzka nie je na iPhone podporovaná.

MacRumors navyše v minulosti objavil v iOS 14 nové funkcie PnecilKit, ktoré by mali umožniť vypĺňanie formulárov pomocou Apple Pencil, pričom ručne písaný text by sa následne konvertoval na klasický.

Verzia operačných systémov, ktorá unikla, nie je finálna. Zatiaľ teda nie je jasné, či a v akej podobe sa spomínaných funkcií dočkáme. Jedno je však isté – čakanie nebude trvať dlho. Apple pravdepodobne odhalí nový iOS 14 na WWDC, ktorá štartuje už 22. júna.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.