Zamestnanci Facebooku vyjadrili nesúhlas s vedením ohľadom Trumpa

Príspevky prezidenta USA sa stali predmetom nezhôd medzi zamestnancami a správnou radou sociálnej siete.

Radoví pracovníci na všetkých úrovniach spoločnosti sa dištancovali od rozhodnutia vedenia, ktoré nezakročilo v súvislosti s výrokmi Donalda Trumpa na Facebooku. Rovnaký obsah mali napríklady aj tweet, ktorý však Twitter skryl, pretože podľa neho podnecovali k násiliu. Trump v nich písal, že “keď začne rabovanie, začne streľba”.

Twitter v tejto formulácii videl jasné povzbudzovanie silových zložiek k streľbe na protestujúcich. Zuckerberg zase správu interpretoval tak, že išlo o upozornenie k demonštrantom a k veci sa vyjadril takto:

“Osobne mám prirodzenú averziu voči takémuto druhu rozvratného a poburujúceho vyjadrovania. Nesúhlasím s tým, ako prezident o záležitosti hovoril, ale verím, že ľudia by mali mať možnosť si jeho stanovisko prečítať, pretože konečná zodpovednosť tých, ktorí sú pri moci, môže nastať, iba ak bude ich prejav skúmaný verejne.”

Niektorí zamestnanci však so svojím šéfom nesúhlasia a vyjadrili to aj verejne (čo predtým nebola úplná samozrejmosť). Ryan Freitas, ktorý vedie produktový dizajn News Feedu, napísal že Zuckerberg sa mýli a on bude pokračovať v tom, aby zmenil jeho názor. Pridal sa aj Jason Stirman, ktorý je členom R&D tímu:

“Neviem, čo robiť, ale viem, že nerobiť nič, je neprípustné. Som zamestnancom Facebooku, ktorý úplne nesúhlasí s Markovým rozhodnutím nekonať v súvislosti s Trumpovými nedávnymi postmi, ktoré jasne podnecujú násilie. V rámci Facebooku nie som sám. Neexistuje neutrálny postoj k rasizmu.”

zdroj: The Guardian

komentárov
  1. vzdy som nechapal ten vlazny pristup FB voci sireniu klamstiev na svojej sieti, no peniaze boli a este su dolezitejsie

    0
    0
  2. Nikdy som nechápal, že ešte ani dnes mnohí nerozumejú, že každý má právo na svoj názor a umlčiavanie iného názoru sa nazýva cenzúra. Ľudia nepotrebujú cenzúru, ľudia potrebujú diskusiu.

    0
    0
    1. Ano, toto co si napisal je taka klasicka nackovska rec, ako sa im cenzuruje nazor :-)
      Ale je rozdiel nazor a vyslovene klamstvo, manipulacia,… a podobne

      0
      0
      1. Tohto som sa dosť napočúval pred rokom 1989. Len miesto “nácka” sa používali výrazy “imperialista”, “buržuj”, “kapitalista”. Časy sa menia, boľševické móresy nie.

        0
        0
        1. si si to pomylil, tymito slovami si sa ohanal ty, lenze z komunistu sa zo dna na den stane kapitalista, na dalsi nacek, bohvie cim budes zajtra

          0
          0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.