Pohľad do plánov Apple: iPhone 12 inšpirovaný iPadom, menší HomePod aj ďalšie novinky

Tohtoročný update Apple smartfónu má oproti predchodcom priniesť výraznú zmenu dizajnu. Predlohou by sa mohol stať iPad.

Výrazná zmena

Nástupca súčasného modelového radu iPhone 11 má prísť v týchto variantoch:

  • iPhone 12 5,4″
  • iPhone 12 6,1″
  • iPhone 12 Pro 6,1″
  • iPhone 12 Pro Max 6,7″

Oproti aktuálnemu iPhone 11 Pro Max by teda top model z pripravovaného lineupu mohol o niečo povyrásť. Pracuje sa aj na postupnom odstránení výrezu v hornej časti displeja, či aspoň na jeho zmenšení. Očakáva sa aj výrazný upgrade procesoru s ohľadom na AI a AR technológie, či 3-D LIDAR systém, ktorý sa predstavil v prípade nového iPadu Pro z tohto marca.

Bloomberg nedávno hovoril s ľuďmi, ktorí sú oboznámení s plámi Apple a chceli ostať v anonymite, keďže nejde o verejne známe informácie. V prípade high-end modelov očakávajú prechod na hranatý dizajn, ktorý bude odkazom na iPhone 5 a jeho náznaky vidno aj pri súčasnom iPade Pro. Pôjde teda o zmenu oproti súčasnému dizajnu so zaoblenými líniami.

S ohľadom na súčasnú situáciu okolo nového koronavírusu sa očakáva neskoršie predstavenie nových iPhonov, mali by však napriek tomu doraziť v tradičnom jesennom období. Apple podľa anonymných zdrojov neinformoval svojich dodávateľov a nejakom výraznom zdržaní a jeho pracovníci majú v máji cestovať do Číny kvôli finalizácii produktov.

Menší, lacnejší

Okrem nových informácií o smartfónoch, bola reč aj o HomePode. Apple reproduktor by sa tento rok mal dočkať zmeny v podobe kompaktnejšej a zároveň aj cenovo dostupnejšej aktualizácie. Vo vývoji sa pokračuje aj pri AirTags (resp. Apple Tags), ktoré majú slúžiť na lokalizáciu osobných predmetov ako kľúče či peňaženky.

Homepod má byť o polovicu menší ako súčasný model, so zachovaním podobného dizajnu. Predstavenie sa očakáva v druhej polovici roku. Nižšia cenovka by mohla Apple pomôcť súperiť s konkurenciou ako Amazon či Google. Homepod za nimi zatiaľ v predajoch výrazne zaostáva – aj napriek vyššej kvalite zvuku, ktorú oproti konkurentom ponúka. Dopláca však na nižšiu kompatibilitu s hudobnými streamami či inými smart home produktmi.

V pracovnom pláne Apple má svoje miesto aj nová verzia iMacu, MacBooku Pro, Apple TV, či ďalšie iPady. Je sa na čo tešiť alebo minimálne byť zvedavý.

zdroj: Bloomberg

cover: Phone Arena

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.