Nový tvOS prináša obraz v obraze či YouTube v 4K

Aktualizácia systému pre Apple TV 4. a 5. generácie vyšla paralelne s ďalšími systémami ako iOS či watchOS.

Multitasking aj počas napínavej scény

tvOS 14, predstavený na júnovej WWDC, prináša niekoľko noviniek. Podobne ako napríklad iOS aj v novom tvOS nájdete režim Picture in Picture, ktorý vám umožní sledovať film či epizódu seriálu počas toho, ako na Apple TV robíte niečo iné.

Kamery pod dohľadom

Do ovládacieho centra pribudla sekcia Home, kde môžete ovládať HomeKit zariadenia priamo z vašej Apple TV. Takisto môžete na televízore sledovať záznamy z kamerie pripojených k HomeKitu a samozrejmosťou je vyššie spomenutý režim obrazu v obraze.

Hravé novinky

Apple Arcade v novom tvOS dostala podporu pre viacerých používateľov, ktorý vo svojom tvOS konte uvidia individuálne herné výsledky a ďalší obsah. Rozšírená bola aj podpora pre herné ovládače – konkrétne o Xbox Elite Wirelles Controller Series 2 a Xbox Adaptive. Hry na Apple TV teraz vedia využívať aj haptickú odozvu a ďalšie funkcie, ktorými sú herné ovládače vybavené.

V zdravom tele Fitness+

Apple v rámci nedávneho Time Flies eventu predstavil aj novú platformu zameranú na cvičenie, ktorá je inšpirovaná Apple Watch a vystavaná okolo možností, ktoré tento produkt ponúka. Fitness+ aplikácia bude dostupná aj na Apple TV. Služba s rovnakým názvom vychádza na 10 dolárov mesačne.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.