Nový Mac mini s M1 zvládne až šesť externých displejov

V prípade laptopov s novým Apple procesorom je to päť displejov. Všetky tri stroje v praktickom teste predčili oficiálne špecifikácie.

Na úvod niekoľko údajov, s ktorými prišiel Apple v súvislosti s konektivitou externých displejov a nových M1 Macov.

Podľa oficiálnej špecifikácie Apple dokážu MacBook Air a MacBook Pro s M1 čipom prenášať obraz na jeden 6K displej s 60Hz. Mac mini podľa Apple zvládne jeden 6K displej s 60Hz cez Thunderbolt a jeden 4K displej s 60Hz cez HDMI 2.0.

V porovnaní s predchádzajúcou generáciou identických zariadení, ktoré však namiesto M1 mali Intel procesor, je to o jeden displej menej. 

MacBook Air (Intel)

  • 1x 6K / 5K displej
  • 2x 4K displej

MacBook Pro (Intel)

  • 1x 5K
  • 2x 4K displej

Mac mini (Intel)

  • 1x 5K displej a 1x 4K displej
  • 3x 4K displej

Lepšie to však pre novú generáciu Apple počítačov z hľadiska externých displejov vyzerá podľa testu, ktorý robil YouTuber Ruslan Tulupov. Ten zistil, že je možné k Mac mini s M1 pripojiť šesť externých displejov a k MacBookom zhodne päť externých displejov – s použitím DisplayPort adaptérov a DisplayLink softvéru. Vďaka tomuto riešeniu je možné s využitím dodatočných adaptérov vytvoriť priestor na pripojenie väčšieho počtu obrazoviek.

V teste sa objavila paleta displejov od 4K po 1080p, keďže Thunderbolt porty v Macu nemajú dostatočnú šírku pásma pre simultánne pripojenie šiestich 4K displejov v plnom rozlíšení. Z toho vyplýva, že aj napriek teoretickej možnosti prekročiť základný limit externých displejov, bude potrebné zvážiť výber konfigurácie pokiaľ ide o rozlíšenia.

Test priniesol uspokojivý výsledok. Mac mini dokázal bez poklesu počtu snímkov pri paralelnom prehrávaní videí vo vysokom rozlíšení a práci vo Final Cut Pro.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.