Nový iPhone s OLED má byť lacnejší

Cena Apple smartfónu s touto displejovou technológiou ešte nikdy neklesla pod 999 dolárov. Teraz by sa to však malo zmeniť.

OLED za menej ako sedem stoviek?

Leaker Jon Prosser, ktorému nedávno na deň presne vyšiel tip s odhalením iPhonu SE, sa hlási znova. Tentoraz sa podelil o náčrt cenového rozpätia pri jesennej aktualizácii iPhonu. Podľa jeho názoru by nové zariadenie vo verzii s 5,4 palcovým displejom mohlo začínať už na 649 dolároch. Nasledovať by mal 6,1 palcový iPhone 12 za 749 dolárov. V prípade Pro modelov to bude vyzerať nasledovne – iPhone 12 Pro s 6,1 palcovou uhlopriečkou za 999 dolárov a 6,7 palcový iPhone 12 Pro Max za 1 099 dolárov.

Všetky štyri modely majú ponúknuť OLED displej a podporu pre 5G, čo sa zhoduje aj s informáciami od analytika Ming-Chi Kuoa.

Kandidát na historickú jednotku

Cenovo dostupnejšie 5,4 a 6,1 palcové varianty by mali disponovať dvojicou objektívov zadnej kamery, iPhone Pro a Pro Max zase tromi objektívmi a LiDAR skenerom.

S ohľadom na kompaktné rozmery 5,4 palcového zariadenia, OLED displej a nižšiu cenu, by sa práve entry-level variant nového Apple smartfónu mohol stať jednotkou v predajoch. Niektorí optimisti dokonca odhadujú, že v celej histórii značky.

Novej generácie iPhonov s číselným označením 12 by sme sa mali dočkať tradične na jeseň. Či to bude už v septembri, alebo neskôr, to ostáva zatiaľ otvorenou otázkou – s ohľadom na súčasnú situáciu a posunuté výrobné kalendáre. Objednávky by sa následne mohli spustiť v októbri či v novembri.

zdroj: MacRumors

cover: Phone Arena

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.