Nielen vlastné procesory: Mac bude mať aj vlastnú grafiku

Apple Silicon
Apple dáva košom Intelu, AMD a Nvidii.

Vyzerá to nakoniec, že Apple nedáva košom len Intelu, ale aj AMD. To dnes vyrába grafické karty pre Mac, kde ich nájdeme najmä v high-endových zariadeniach ako sú 16″ MacBook Pro, iMac alebo Mac Pro.

V tabuľke, kde Apple porovnáva Mac s Intel procesorom a Mac s Apple procesorom, sa nachádzajú aj informácie o grafických čipoch. Nie sú konkrétne, avšak vyplýva, že budúce počítače budú mať Apple grafickú kartu. Len pre zaujímavosť, Apple začal využívať vlastné grafické čipy pred tromi rokmi v telefónoch iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X. Vtedy dal definitívne košom firme PowerVR, ktorá vyrábala grafiky pre iPhone, iPad a ďalšie ARM-based zariadenia od Applu takmer 10 rokov.

Zdá sa, že tieto znalosti chce Apple napokon využiť aj pri chystaných počítačoch, ktoré budú podporovať len vlastné grafické čipy. To zároveň znamená, že budúce počítače Mac nebudú podporovať eGPU, externé grafické karty, aké sa dali alebo dajú stále kúpiť v Apple Online Store alebo u partnerov Applu. Úplne totiž vypadne podpora grafík AMD, Nvidia a Intel.

Vývojárov tiež zaujme, že okrem Metal 2 API budú tieto počítače podporovať aj novú, celoplošnú verziu Apple Metal.

komentár
  1. To už tady všechno bylo před Intelem a víme jak to dopadlo byla to katastrofa apply běžely o 50% pomaleji než všechny ostatní počítače. Doufám že to za pár let nedopadne stejně

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.