Náramok Solo Loop sa môže časom “vyťahať”

Apple v oficiálnom stanovisku zdôrazňuje elasticitu materiálu, ktorá sa môže postupne znížiť.

Prekvapenie sa nekoná

Náramok z jediného kusu silikónu je dostupný v 18 rôznych veľkostiach, ku ktorým Apple pripravil papierovú pomôcku. Tú si môžu ľudia doma vytlačiť a zistiť, ktorá veľkosť je pre nich tá pravá. Z praktických skúsenosti však vychádza, že najistejším spôsobom pre to, aby vám náramok sadol ako… uliaty, je vyskúšať si ho v kamennej predajni.

Najnovšie treba zobrať do úvahy aj ďalší faktor, ktorý súvisí práve s materiálom, z ktorého je Solo Loop vyrobený. Silikón môže časom túto svoju pružnosť stratiť a zväčšiť svoj obvod. Vec, ktorá neprekvapí, no určite neškodí ju pripomenúť.

Paralelne s týmto vyhlásením Apple aktualizoval aj spomínanú pomôcku, v ktorej odporúča merať s dobre priliehajúcou maketou okolo zápästia v mieste, kde hodinky nosíte.

Neskoršie povolenie silikónového náramku je užitočné brať do úvahy aj pokiaľ ide o meranie okysličenia krvi. Touto funkciou disponujú nové Apple Watch Series 6. Z oficiálnych informácií vieme, že pre jej správne fungovanie je potrebné, aby hodinky na ruke sedeli pevne a diódy, ktoré sú umiestnené na spodnej strane zariadenia mali dostatočný kontakt s rukou.

Na záver ešte dodáme, že povolenie materiálu sa týka výlučne Solo Loop línie. Pletené náramky Braided Solo z polyesteru sú podľa Apple “imúnne”.

zdroj: MacRumors

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.