Takto vyzerala téma Windows XP inšpirovaná macOS

Microsoft v minulosti pracoval na motíve, ktorý sa nápadne podobal na vtedajší Mac OS X Aqua.

Cukríky od Microsoftu

Tému objavil portál The Verge, ktorý si ju všimol v uniknutom zdrojovom kóde Windows XP. V kóde sa spomínalo viacero nevydaných motívov z roku 2000 a medzi nimi aj tento, inšpirovaný Mac vizualitou. Práve v tomto období Microsoft s Apple zvádzali vyostrený boj v segmente operačných systémov.

Motív s názvom Candy vo viacerých aspektoch pripomína práve UI Aquy od Apple, ktorú značka predstavila na Macworld Conference & Expo v roku 2000. Téma od Apple vtedy položila základy pre vizuálny prístup, ktorý evokoval priestorovú hĺbku vďaka použitiu tieňov a priehľadnosti či prvkov inšpirovaných vodným živlom.

Téma bola zamýšľaný pre interné používanie v Microsofte, nikdy sa však nedočkala dokončenia. Vývojári spoločnosti údajne využívali predlohu – tému Aqua – ako šablónu pri tvorbe Windows XP.

Candy nakoniec v cieľovej rovinke porazila známa modro-zelená Luna, ktorá sa dostala až do finálnej verzie Windows XP, ktorý vyšiel o rok na to.

zdroj: The Verge

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.