Na Netflixe debutuje dokumentárny seriál o koronavíruse

Coronavirus, Explained
Miniséria dokumentov Explained sa rozrástla o ďalšiu tému.

Neflix svojich predplatiteľov v posledných dňoch informoval o novom prírastku. Do jeho ponuky zamieril tematický dokument o koronavíruse s názvom Coronavirus, Explained.

Jedná sa o tak o ďalší z dokumentárnych programov z minisérií Explained, ktoré Netflix distribuuje po boku The Mind, ExplainedSex, Explained. Z chystanej minisérie o ochorení COVID-19 je dnes v streamovacej službe k dispozícii prvá epizóda, ktorá má asi 26 minút a nesie názov This Pandemic. Epizóda divákom vysvetlí, ako sa vírus SARS-nCoV-2 postaral o globálnu pandémiu a zmenila svet, ako ho poznáme. Epizódou sprevádzajú mnohí experti a diváci majú k dispozícii dáta, vďaka ktorým sa o ochorení dozvedia viac. Dokument je dostupný v anglickom dabingu s českými titulkami na slovenskom aj českom Netflixe.

V príprave sú tiež minimálne ďalšie dve epizódy. Za zmienku stojí aj, že tvorcovia mali v pláne natočiť pilotnú epizódu v priebehu 10 týždňov, rozmach ochorenia si však vyžiadal urýchlenie produkcie aj distribúcie. Prvá epizóda tak bola zhotovená len v priebehu 2,5 týždňa. V dokumente sú použité aj materiály z rozhovoru s Billom Gatesom, ktoré chceli tvorcovia pôvodne použiť v televíznej sérii Explained.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.