Image Capture od Applu môže kvôli chybe zahltiť úložisko

Image Capture na Macu môže byť užitočným nástrojom, pokiaľ potrebujete do svojho počítača presunúť obrovské množstvo fotiek z iného zariadenia. Okrem fotoaparátov môžete aplikáciu využiť aj na presun fotografií z iPadu alebo iPhonu, čo však momentálne nemusí byť najrozumnejší krok.

Vývojári aplikácie NeoFinder totiž zistili, že aplikácia od Applu vám môže kvôli chybe zahltiť úložisko. Problém sa deje v prípade, že sa užívateľ rozhodne presunúť z iPhonu do Macu fotografie vytvorené vo formáte HEIF. Ak užívateľ vypne možnosť “Uchovať originály” v ľavom dolnom rohu aplikácie, čím dochádza ku konverzií fotiek z HEIF do JPG formátu. Vtedy sa ku každej fotografii z neznámeho dôvodu pridá približne 1,5MB prázdnych dát, čo pri 1 000 presunutých fotografiách znamená, že vám z disku zmizne 1,5GB použiteľného voľného miesta, ktoré teraz zaberá prázdny súbor. Vývojári uvádzajú, že môže ísť o vážny problém vzhľadom k tomu, že Apple stále predáva počítače so 128GB SSD úložiskom. Takéto úložisko sa dokáže veľmi rýchlo zaplniť.

Image Capture

Zdroj: CDFinder

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.