Nový 5G iPhone s Touch ID v displeji?

Aktuálny report od Economic Daily News opäť prináša takúto možnosť do centra pozornosti.

Dôležitá otázka

Podľa tejto správy spolupracuje trojica dodávateľov – GIS, BOEQualcomm na ultrazvukovej technológii, ktorá by mala byť prítomná aspoň v jednom z high-end iPhonov, ktoré Apple predstaví už túto jeseň.

Relevantnosť týchto prognóz potvrdzuje aj Ming-Chi Kuo, ktorý v rozhovore pre Bloomberg spomína iPhone s dvojakou formou autentifikácie – tvárovou aj odtlačkovou. Tá by podľa neho mala byť súčasťou displeja.

Otázny je skôr termín, kedy by sme sa takejto technológie mohli v iPhonoch dočkať. Viacero leakerov a ďalších zdrojov totiž príchod novej funkcie pre tento rok nespomína. Môže to znamenať, že Touch ID zabudované do obrazovky iPhonu Apple predstaví až budúci rok.

Celoobrazovkový skener?

V súčasnosti existujú dva typy technológií na overovanie odtlačkom – optickáultrazvuková. Prvá využíva svetlo zo zariadenia, pomocou ktorého vytvorí 2D sken vášho prsta. Druhá s využitím vysokofrekvenčného zvuku dokáže zosnímať 3D odtlačok.

Ultrazvukové riešenie už Qualcomm dodáva do niektorých smartfónov od Samsungu. Nové iPhony by však mohli disponovať pokročilejšou verziou tejto funkcie, ktorá by reagovala v rámci celej plochy displeja.

zdroj: Economic Daily News

komentáre
  1. Mam taky picit, ze ta tvarova autentifikacia apple zrusi. To neustale skenovanie tvare a prepocitavanie zbytocne mina baterku.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.