Majitelia nových Mac mini s M1 majú problémy s Bluetoothom

Zariadenie, ktoré Apple predstavil spolu s prvou generáciou svojich procesorov má podľa niektorých používateľov problémy s konektivitou.

Jedným z ľudí, ktorých trápi nespoľahlivé prepojenie nového Macu a Bluetooth príslušenstva je aj YouTuber Patrick Tomasso, ktorý vo svojom videu približuje problém.

Po vyskúšaní niekoľkých myší s Bluetooth pripájaním bol výsledok rovnaký – spojenie sa prerušovalo. Podobne na tom boli aj produkty od Apple, ako napríklad AirPods Pro či iné bezdrôtové príslušenstvo pre Mac.

Problém s Bluetoothom na novom Mac mini opisuje aj viacero ďalších majiteľov na fórach. Nový počítač s čipom M1 v niektorých prípadoch príslušenstvo vôbec nerozpozná, čím je v niektorých prípadoch prakticky nepoužiteľný.

Dôvod, ktorý tieto problémy spôsobuje, zatiaľ známy nie je. Môže ísť rovnako o softvérovú ako aj hardvéru chybu.

zdroj: 9to5Mac

komentárov
  1. to co tam typek popisuje je z časti aj problem tej myši – mal som ju a musel vratit, nakolko nebola schopna presneho prenosu. Novy model pre mac je už OK. V kazdom pripade bluetooth ma problemy aj na sučastnych zariadeniach konkretne 1x za tyžden vypne a pomože až reštart driveru.

    1
    0
  2. To robí aj môj nový Mac Mini 2020 s Intel Procesorom. Raz denne prestane fungovať bluetooth (vypne sa mi klávesnica, trackpad, pripojený ipad cez air). Stačí počkať cca 20 sekúnd a opäť všetko funguje. Je to veľmi nepríjemné. Robí to aj v prípade, že mám pripojené iba originálne Apple príslušenstvo (klávesnica, track pad). MacMini 2018 to neurobil ani raz.

    1
    0
  3. Tyhle problemy jsou na Macu snad od pocatku veku. Muj Air 2019 se nahodne odpojoval od 2,4 GHz wifi. Na 5 GHz drzel. Nepomohla vymena routeru, na jinych sitich to same. Jsem pak zjistil, ze to dela jen jak je zapnuty bluetooth, wtf? (ani nemuselo byt nic pripojene). No a dela to jen v Cataline. Na Mojave a ted v Big Sur je to OK.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.