MagSafe Duo Charger nedokáže pri nabíjaní využiť plnú kapacitu 15W

Druhá z dvojice nových nabíjačiek, ktoré Apple predstavil v rámci eventu zameraného na novú generáciu smartfónu, podľa Bloombergu, oproti základnej verzii v ohľade výkonu stráca.

Apple nedávno aktualizoval oficiálne parametre k produktu, v ktorých sa uvádza, že MagSafe Duo má základnú maximálnu kapacitu 14W. Po pripojení s 20 wattovým USB-C adaptérom z neho dostanete maximálne 11W, a najviac 14W pri 27 wattovom USB-C.

Je teda zrejme, že ani s použitím doplnkových adaptérov, ktoré nie sú základom balenia MagSafe nabíjačiek, nedokáže nabíjacia stanica MagSafe Duo ponúknuť 15W pre iPhone nabíjanie.

Apple totiž pôvodne odporúčal práve použitie týchto adaptérov za účelom vyššieho výkonu pri dopĺňaní energie na zariadeniach.

Je trochu zvláštne, že nižší model MagSafe s jednou platformou pre nabíjanie poskytuje tým pádom vyššiu maximálnu hodnotu ako verzia Duo. Samozrejme, úroveň výkonu je regulovaná v procese nabíjania na základe tepelného a ďalších faktorov, a teda ani MagSafe Charger nedokáže konštantne udržať 15W počas celého nabíjania. Avšak to, že vyšší výkon ponúka tento model, môže byť pre niektorých zákazníkov rozhodujúcim faktorom.

MagSafe Charger stojí 45 € a MagSafe Duo Charger 149 €. V oboch prípadoch nie je v balení adaptér, iba USB-C na Lightning kábel s dĺžkou 1 meter.

zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.