Kuriozita: Apple rozposlal užívateľom náhradné AirPods so zrušeným firmwarom

AirPods cover
Tak toto sa zrovna nepodarilo.

Aj keď je momentálna situácia taká, aká je, Apple je schopný riešiť niektoré výmeny zariadení celkom rýchlo. Lenže rýchlosť sa nemusí vždy vyplatiť, o čom svedčí najnovší problém, ktorý trápi užívateľov slúchadiel AirPods čakajúcich na náhradné kusy.

Ako totiž rýchlo zistili, Apple niektorým užívateľom poslal náhradné slúchadlá s nevydaným firmwarom. Situácia je o to horšia, že Apple spomínaný firmware ani neplánuje vydať. Kvôli množstvu bugov totiž celú aktualizáciu zrušil. Prečo sa update dostal do náhradných kusov, nie je jasné.

Náhradné kusy slúchadiel disponujú firmvérom 2D3 a vo výseldku tak nie je možné spárovať náhradné slúchadlo s ostatným kusom, ktorý beží na poslednej verejne vydanej verzii, 1A673. Zdá sa pritom, že náhradné kusy s nevydaným firmvérom začal Apple posielať zákazníkom po 25. marci a problém pretrváva doteraz. Najväčším problémom je totiž, že zákaznícka podpora k náhradným kusom nemá prístup a nevie tak zistiť, ktoré slúchadlá majú alebo nemajú tento firmvér.

Niektorí užívatelia dokonca hlásia, že problém zmiatol aj samotných zamestnancov, pretože Apple k tomuto problému nemá takmer žiadnu dokumentáciu. Aby toho nebolo málo, tipy od softvérového tímu spoločnosti Apple vyústili v totálne odpálenie oboch slúchadiel. Riešenie problému je navyše v súčasnej situácii, kedy zamestnanci Applu pracujú z domu, mimoriadne zložitá a zdĺhavá. Komunikácia s technickou podporou tak v niektorých prípadoch trvala vyše 10 hodín.

Problém postihuje najmä užívateľov AirPods 2. generácie, ale objavilo sa aj zopár hlásení od užívateľov AirPods Pro.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.