Konektivita iPhone SE: Najnovšie štandardy, no žiaden čip U1

iPhone SE 2020
Ultraširokopásmový polohový čip nenájdeme ani v novom iPade Pro.

Napriek tomu, že iPhone 11 priniesol nový polohový čip U1, novšie zariadenia ho už nemajú. V súvislosti s ultraširokopásmovým čipom sa hovorilo o možnosti využitia s trackermi AirTag, ktoré sú už otvoreným tajomstvom. Spoločnosť ich konieckoncov sama nechtiac leakla v materiáloch a aplikácia Find My je na polohové trackery pripravená.

Vďaka ultraširokopásmovej technológii by trackery mohli fungovať s vrcholnou precíznosťou. Lenže ak by bol ich kľúčovou súčasťou čip U1, trackery by mohli využívať len užívatelia iPhonu 11, 11 Pro a 11 Pro Max. Napriek očakávaniam ho totiž nepodporuje ani nový iPad Pro, ani novší iPhone SE.

Po ostatných stránkach ponúka iPhone SE rovnakú úroveň konektivity ako high-endové iPhony 11. Mobil podporuje gigabitové LTE s 2×2 MIMO a LAA4, ako aj Wi-Fi 6 (802.11ax) s 2×2 MIMO. Jeho výbavu ďalej tvorí Bluetooth 5.0 a NFC čip slúžiaci nielen pre Apple Pay. Čerešničkou na torte je podpora Express Card kariet. Tieto dnes majú využitie v hromadnej doprave a fungujú dokonca aj vtedy, keď je iPhone vybitý. V budúcnosti by technológia mohla byť využitá aj pre CarKey.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.