(Ne)kompromisný iPad Pro neobsahuje polohový čip U1 Ultra Wideband

iPad Pro Magic Keyboard 2020
Nie až taký nekompromisný, ako sa zdalo.

Z jeho oznámenia by sa mohlo zazdať, že nový iPad Pro je nekompromisný stroj. Sľubuje viac výkonu, než nájdeme vo väčšine notebookov, vďaka LiDAR Scanneru ponúka špičkovú rozšírenú realitu a sústava profesionálnych mikrofónov z neho robí ideálne zariadenie do nahrávacích štúdií. A to som ešte nehovoril o podpore trackpadu a myši, ktorá pribudla nielen do tohto stroja s iPadOS 13.4.

Až po jeho vydaní začali užívatelia prichádzať na to, že tohtoročný iPad Pro obsahuje len mierne upravený procesor z dva roky starého modelu. A dnes prichádza ďalšie nemilé prekvapenie pre ľudí, ktorí tak nejak dúfali, že iPad Pro bude nekompromisný. Ako sa zistilo, nový iPad Pro neobsahuje polohový čip U1 Ultra Wideband. Ten zažil svoju premiéru v telefónoch iPhone 11, 11 Pro a 11 Pro Max a užívateľom ponúka niekoľko benefitov. Keďže dokáže veľmi presne identifikovať polohu, posielanie súborov cez AirDrop nebolo nikdy pohodlnejšie. Stačí totiž nasmerovať svoj iPhone 11 k inému a súbor sa doň odošle.

Okrem toho sa špekuluje, že Apple vyvíja vlastné trackery na spôsob Tile. Trackery by mohli byť vďaka čipu U1 Ultra Wideband precíznejšie, než kedy predtým. A to ešte nehovoríme o tom, aké výhody by to prinieslo pri cvičení s budúcou generáciou Apple Watch. Každopádne, aj keď to vyzeralo, že iPad Pro bude ďalším zariadením s čipom U1 Ultra Wideband, iPad ho neponúka. Spoločnosť ho nespomína v tlačovej správe ani na oficiálnej stránke s technickými parametrami, a v nastaveniach tabletu neexistuje možnosť vypnúť polohový čip, čo je možnosť, ktorú iPhone 11 a 11 Pro obdržali v aktualizácii iOS 13.3.1.

Ešte aj dokumenty amerického telekomunikačného úradu (FCC) hovoria, že iPad Pro operuje maximálne pri 5GHz pásme WiFi, na rozdiel od iPhonu 11. Dokumenty k telefónom však obsahujú zmienky o podpore ultraširokého pásma, kedy telefón operuje na frekvenciách 6,24 GHz a 8,23 GHz.

iPad Pro Audio

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.