Office 365 sa mení na Microsoft 365: Čo to obnáša?

Office 365
Office 365 sa mení na Microsoft 365. Čo to ale znamená?

Microsoft oznámil, že služba Office 365 sa už budúci týždeň zmení na Microsoft 365. Z toho by sa mohlo zazdať, že sada teraz ponúkne širšie spektrum softvéru a možno aj predplatnú licenciu na Windows 10. Lenže veci sa majú trochu inak.

Hlavná zmena spočíva v názve. Microsoft argumentuje zmenu tým, že k sade Office pridal zopár nových služieb, ktoré nesúvisia tak celkom s Office, hoci sú s ním do značnej miery prepojené. Preto je však lepšie, keď sa služba patrične premenuje. Jej súčasťou budú aj naďalej programy zo sady Office, dostupné pre PC, Mac, iOS aj Android. Okrem toho môžu užívatelia naďalej používať 1TB OneDrive a Skype s predplatenými minútami.

Novinkou je 24-hodinová technická podpora zahŕňajúca nielen sadu Office, ale aj Windows a ďalšie produkty. Rovnako tak sa môžu užívatelia tešiť na službu Microsoft Editor, ktorá využíva AI na to, aby vám pomohla s korektúrou alebo celkovým pôsobením textu na čitateľa. Nástroj funguje nielen v Office, ale aj v internetovom prehliadači a e-mailovom kliente. Treťou veľkou novinkou je prístup k prémiovým šablónam, fotkám a fontom z knižnice Microsoftu.

Nakoniec, členstvo bude opäť dostupné vo verziách Personal, Family, Business a Enterprise a ceny sú totožné s Office 365. K zmene dôjde 21. apríla 2020, po tomto dátume sa aj existujúci predplatitelia Office 365 stanú automaticky predplatiteľmi Microsoft 365.

komentáre
    1. Jack, niekedy, žiaľbohu, a niekedy je to aj chvalabohu, že žiaľbohu, časť užívateľov Mac používa apky z Office balíka a takéto info je pre nich užitočné. Veríme, že aj keď ťa tento nezaujal, nájdeš tu veľa iných super článkov o Apple

      0
      0
    2. Počítal som s tým, že sa objaví takýto komentár. Pri sade Microsoft Office je takou zaujímavosťou, že vyšla najprv na Macintosh, a až o nejaký čas neskôr vyšla na počítače s Windows. Okrem toho je stále veľmi populárna, sám poznám kopu užívateľov, ktorí ju aktívne využívajú či už na Macu alebo na iPade, a dávajú jej prednosť pred sadou iWork od Apple, hoci tá je dostupná zadarmo.

      0
      0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.